VIDEO | Poliţia a intervenit cu spray lacrimogen la protestul „Fără mască în şcoli” din Mangalia

5 luni in urmă 21


Sâmbătă zeci de oameni din Mangalia, zeci de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta faţă de decizia obligării elevilor de a purta mască de protecţie în şcoli. Oamenii legi au folosit chiar spray lacrimogen, la un moment dat, pentru că un bărbat nu a vrut să se legitimize, scrie publicația locală Constanța100%.


Mai mulți copii, însoțiți de părinți, au venit în fața primăriei din Mangalia pentru a le cere autorităților să renunțe la măști, pe care, susțin ei, nu își permit să le cumpere.


La un moment dat, poliţiştii au încercat să legitimeze o persoană, iar după refuzul acesteia de a prezenta documentele, s-a iscat un mic conflict. În timpul intervenţiei, poliţiştii au folosit spray lacrimogen, moment în care oamenii au început să strige „ruşine” şi să-i acuze că folosesc aceste gaze iritante în prezenţa copiilor, scrie CT100%


Din imagini se pare că este vorba despre poliția locală, aflată în subordinea primăriei.


„Respect dreptul fiecărui cetăţean de a-şi manifesta public doleanţele şi sunt solidar cu îngrijorările părinţilor, dar ţin să precizez că Primăria Mangalia nu a avut nicio legătură cu acest protest sau cu incidentele petrecute în faţa Casei de Cultură. Nici măcar nu am fost anuntaţi că se organizează un protest pe domeniul public”, spune primarul Mangaliei, Radu Cristian.


La eveniment au participat în jur de 80 de persoane. Proteste similare au avut loc în București, Timișoara sau Cluj Napoca.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă