VIDEO | Poliţia a intervenit cu spary lacrimogen la protestul „Fără mască în şcoli” din Mangalia. Reacția primarului

5 luni in urmă 29


Sâmbătă zeci de oameni din Mangalia, zeci de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta faţă de decizia obligării elevilor de a purta mască de protecţie în şcoli. Oamenii legi au folosit chiar spray lacrimogen, la un moment dat, pentru că un bărbat nu a vrut să se legitimize, scrie ziarul CT100%.


Mai mulți copii, însoțiți de părinți, au venit în fața primăriei din Mangalia pentru a le cere autorităților să renunțe la măști. Aceștia spun că pur și simplu nu își permit să cumpere măștile necesare. Aceștia au scandat „Jos masca!”.


La un moment dat, poliţiştii au încercat să legitimeze o persoană, iar după refuzul acesteia de a prezenta documentele, s-a iscat un mic conflict. În timpul intervenţiei, poliţiştii au folosit spray lacrimogen, moment în care oamenii au început să strige „ruşine” şi să-i acuze că folosesc aceste gaze iritante în prezenţa copiilor, scrie CT100%


Din imagini se pare că este vorba despre poliția locală, aflată în subordinea primăriei.


„Respect dreptul fiecărui cetăţean de a-şi manifesta public
doleanţele şi sunt solidar cu îngrijorările părinţilor, dar ţin să precizez că
Primăria Mangalia nu a vut nicio legătură cu acest protest sau cu incidentele
petrecute în faţa Casei de Cultură. Nici măcar nu am fost anuntaţi că se
organizează un protest pe domeniul public”, spune primarul Mangaliei, Radu
Cristian.


La eveniment au participat în jur de 80 de persoane. Proteste similare au avut loc în București, Timișoara sau Cluj Napoca.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă