VIDEO | Petrecere cu zeci de persoane într-un restaurant din București. Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, printre invitați

1 lună in urmă 1

Polițiștii au dat amenzi uriașe, vineri seara, într-un local din Centrul vechi al Capitalei, la o petrecere la care participau zeci de persoane. Potrivit Realitatea Plus, printre invitați se afla și Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, dar și mai mulți procurori. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Iar restaurantul a fost amendat cu 5.000 de lei.

În restaurantul din Centrul Vechi al Capitalei se aflau 27 de persoane, însă în jurul orei 19:00 a sosit o echipă de control de la Secția 3 de Poliție. Potrivit Realitatea Plus la petrecere se afla comisarul şef Radu Gavriş, adjunctul Poliției Capitalei. Codruţ Popoiu, șeful Secției de urmăriri penale din Parchetul Tribunalului București, dar şi alţi procuror. De asemenea, la eveniment era prezent și un bărbat din Călărași care trebuia să fie în carantină.

„La data de 22 ianuarie 2021, în jurul orei 19:15, polițiștii din București au depistat, în spațiul închis al unui restaurant din Centrul Vechi al municipiului București, 27 de persoane. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că una dintre persoanele depistate figura carantinată în județul Călărași, din data de 16 ianuarie 2021, astfel că polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

De asemenea, Radu Gavriș este acum cercetat disciplinar de superiori.

„Conducerea Poliției Române a analizat situația înregistrată în urma constatării polițiștilor din cadrul Poliției Capitalei, la un restaurant din Centrul Vechi, unde au fost depistate, în interior, 27 de persoane, printre care și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București.(…) S-a dispus declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, se mai arată în comunicat

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Iar restaurantul a fost amendat cu 5.000 de lei.

În luna septembrie comisarul Radu Gavriş, a fost detaşat la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de şase luni. Decizia a fost luată de fostul șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, înainte de a demisiona.

Ordinul a fost însă suspendat în instanţă, iar Gavriş s-a întors la Bucureşti. Gavriș este bănuit că ar fi livrat presei imagini de la întâlnirea pe care fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu a avut-o cu liderii clanului Duduianu. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă