VIDEO | Personajele din desene animate poartă mască de protecție. O super-eroină din India se luptă cu dezinformarea din timpul pandemiei

1 month ago 25

Pandemia de coronavirus schimbă desenele animate. Priya, prima super-eroină din India, care a militat în trecut împotriva violului și a traficului sexual s-a întors pentru a învinge virusul, relatează BBC.


În Masca lui Priya, care urmează să fie lansată pe 2 decembrie personajele poartă măști de protecție.


Priya, prima super-eroină din India s-a întors pentru a combate dezinformarea în jurul pandemiei COVID-19. Eroina de benzi desenate se alătură lui Jiya, „Burka Avenger”, personaj popular dintr-un spectacol de desene animate pakistaneze, pe măsură ce încearcă să abordeze pandemia – și, de asemenea, „infodemia”, proliferarea știrilor false despre coronavirus, potrivit BBC.


Chiar și Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut că lumea nu luptă doar împotriva pandemiei provocate de noul coronavirus, ci și împotriva infodemiei, care amenință inclusiv viitoarele campanii de vaccinare


O provocare majoră în lupta Indiei împotriva Covid-19 a fost informațiile false și înșelătoare despre pandemie, care sunt adesea împărtășite cu viteza fulgerului.


„Prin această campanie, am vrut să combatem dezinformarea, să înlăturăm frica și să îi sprijinim pe angajații din domeniul sănătății și pe cei care se află în prima linie”, a declarat pentru BBC Ram Devineni, creatorul indian-american al seriei de benzi desenate Priya.


În Masca lui Priya, ea sosește călărind pe tigresa zburătoare Sahas (hindi pentru curaj), pentru a lupta „cu un monstru invizibil - un virus mortal, diferit de orice am văzut până acum”.


De când au fost raportate primele infecții la începutul acestui an, milioane de oameni cu smartphone-uri au primit fiecare sute de mesaje despre presupuse remedii, zvonuri de blocare și teorii ale conspirației cu privire la originile lui Covid.


Read Entire Article

Powered By Seo Tools