VIDEO. Percheziții la traficanți de droguri, în Timiș. Polițiștii au găsit un laborator pentru producerea hașișului

2 zile in urmă 27

Foto: IPJ Timiș

22 September 2022 18:08

Percheziții ale polițiștilor în șase locații din județul Timiș. Oamenii legii au destructurat o rețea de traficanți de droguri care distribuia marfă în Timiș și Caraș-Severin. În timpul anchetei, oamenii legii au descoperit și un laborator în care era produs hașiș. Traficanții, propuși pentru arestare preventivă.

Scris de Raoul Jurchela - Percheziții ale polițiștilor în șase locații din județul Timiș. Oamenii legii au destructurat o rețea de traficanți de droguri care distribuia marfă în Timiș și Caraș-Severin. În timpul anchetei, oamenii legii au descoperit și un laborator în care era produs hașiș. Traficanții, propuși pentru arestare preventivă.

Perchezițiile s-au desfășurat miercuri în Timișoara, Blajova, Vizma și Ciacova, județul Timiș. Oamenii legii au descins în casele a patru indivizi de 31, 46, 48 și 58 de ani, suspectați de trafic de droguri.

Ei cultivau canabis, iar după recoltare foloseau o locație pentru prelucrarea acestora și obținerea hașișului. Pentru asta utilizau diferite ustensile și recipiente pentru macerarea plantelor, iar apoi filtrarea, presarea și transformarea acestora în turte de hașiș.

„La una dintre locații, au fost descoperite o cultură indoor de cannabis (16 plante mature) și un laborator de producere a rezinei de canabis (hașiș) și a uleiului de canabis prin metoda “Bubble Hash”, fiind găsite instrumente folosite pentru prepararea acestuia, respectiv malaxoare, recipiente pentru decantare și filtrare, precum și aparate de presare.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 6 kilograme de muguri de canabis, aproximativ 30 de kilograme de masă vegetală tocată, 7 turte din hașiș, totalizând o jumătate de kilogram, precum și mai multe instrumente folosite la fabricarea hașișului (malaxor, site, filtre, presa)”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Traficanții, propuși pentru arestare preventivă

Cei 4 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar joi, 22 septembrie, vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

„În cursul zilei de ieri, cei 4 bărbații, cu vârste cuprinse între 31 și 58 de ani, au fost conduși la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Timișoara pentru audieri, ulterior, față de aceștia fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 22 septembrie, să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă”, spun polițiștii.

Sursa: Tion.ro

Foto: IPJ Timiș

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă