VIDEO | Pensionarii trăiesc de pe o zi pe alta. Bunicii României, înglobați în datorii

4 săptămâni in urmă 17

 Arhivă Sursa foto: Arhivă

În timp ce premierul Florin Cîțu a întors spatele românilor, pentru a se ocupa de propria campanie, vârstnicii României supraviețuiesc de pe o zi pe alta, cu pensii mizere. Sunt nevoiți să economisească fiecare bănuț și, nu de puține ori, renunță la alimente, pentru plata facturilor și a medicamentelor care îi țin în viață. 

DUMINICĂ, 26 SEPTEMBRIE 2021, 09:15

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

Pensionarii din țara noastră îndură o sărăcie greu de imaginat și abia mai fac față scumpirilor.

,,Ăsta-i frigiderul cu câteva ouă și trebuie să iau zarzavatul, morcov, astea nu l-am luat ca nu e banul! Facem pentru patru persoane, facem și noi o oliță de ciorbă. Câteva ouă aici… Ce să facem? Asta e!’’, spune Lungu Anghilina, pensionară din București.

Vârstnicii nu își permit nici măcar să cumpere toate ingredientele necesare pentru o ciorbă de legume.

,,Pun orez mai mult să fac și eu ardei umplut, că dacă ingrediente pe care trebuie să punem la o mâncare...că nu poți să o mănânci și așa o lungim destul. Cu economii, așa, cu cartofi, așa lungită și asta, 250-300 lei. Atât, că o lungim, ce sa facem… Nu avem ca Florin Cîțu’’, mai afirmă Lungu Anghilina.

Pe bunici îi revoltă traiul rușinos pe care îl au și îl găsesc vinovat de situație pe premierul țării.

,,Eu n-am, din 850 fac de trei ori mâncare și am terminat. Să trăim din buzunarul lui Cîțu nu putem’’, spune revoltată femeia.

Pe langă alimente, medicamentele au ajuns și ele un lux.

,,Ce mâncăm? Îmi dă Cîțu ceva să mănânc? I-as spune să îmi dea și mie bani, să trăiască nu numai el. Vrea să trăiască numai el cu banii. Mă duc la piață, azi găsesc un preț, mâine altul’’, explică pensionara.

Nu de puține ori oamenii sunt nevoiți să se îngroape în datorii pentru a face față cheltuielilor esențiale.

,,Am împrumutat la car omenia și dau 200 lei pe lună. Hai să trăiesc! Cum să trăiesc? Că trebuie să dau banii înapoi, rămăsesem în urmă cu întreținerea și am dat sa ajung la zi’’, mai spune Lungu Anghilina.

Cei mai mulți dintre bătrâni se simt neajutorați și se văd nevoiți să întindă mâna către copii pentru a supaviețui de la o zi la alta.

,,Drămuim așa, mai luam un cartof, si cartoful, ați văzut, a ajuns la 4 lei. Ce să iei? Și ăla al săracului, cartoful, l-a scumpit. E foarte, foarte greu. Să se uite și la noi amărâții care suntem amărâți de rând’’, continuă femeia.

Ajunși la vârsta neputințelor, pensionarii își refuză orice mică bucurie.

,,Nu-mi ajunge! N-am la ce, nu știu la ce să fac economia! Tacem din gură, ne uităm la televizor și plângem’’, a adăugat aceasta.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă