​VIDEO Patinaj artistic: Nathan Chen, campion mondial pentru a treia oară consecutiv

1 lună in urmă 9

​Americanul Nathan Chen a devenit campion mondial la patinaj artistic pentru a treia oară consecutiv, după succesele din 2018 şi 2019, sâmbătă la Stockholm, unde dublul campion olimpic japonez Yuzuru Hanyu a obţinut doar medalia de bronz, transmite Agerpres.

Aflat pe locul al treia după programul scurt, Chen (21 ani) a reuşit o evoluţie remarcabilă în programul liber, cu cinci sărituri cvadruple, ocupând prima poziţie la general, cu un total de 320,80 puncte.

— ISU Figure Skating (@ISU_Figure) March 27, 2021

Medalia de argint a revenit tânărului patinator japonez Yuma Kagiyama (17 ani), aflat la prima sa participare la Campionatele Mondiale, care a acumulat 291,77 puncte, în timp ce Yazuru Hanyu a fost nevoit să se mulţumească cu poziţia a treia (289,18 puncte), nereuşind să-şi păstreze avansul obţinut după programul scurt, pe care l-a încheiat cu cel mai mare punctaj.

Concursul feminin din cadrul Mondialelor de la Stockholm a fost dominat de reprezentantele Rusiei, care s-au clasat pe primele trei locuri. Medalia de aur a fost câştigată de Anna Shcherbakova, cu un total de 233, 17 puncte, urmată de Elizaveta Tuktamysheva (220,46 puncte) şi Alexandra Trusova (217,20 puncte).

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă