VIDEO Papa Francisc și-a întrerupt audiența generală de miercuri pentru a răspunde unui apel telefonic misterios

2 luni in urmă 31

Papa Francisc i-a surprins miercuri pe credincioşi, întrerupând audienţa generală pentru a vorbi în privat la telefon, o convorbire care a intrigat mass-media şi pe participanţi, relatează agenția EFE și Swiss Info, potrivit Agerpres.

Suveranul pontif era pe punctul de a încheia audienţa generală desfăşurată în Aula Paul al VI-lea a Vaticanului, când unul dintre asistenţii săi a intrat brusc în sală pentru a-i comunica ceva şi a-i înmâna telefonul mobil.

Papa, acoperit de asistentul său care a stat în faţa lui, a răspuns la telefon şi a vorbit pentru câteva momente cu o interlocutorul său, cu o faţă liniştită dar gesticulând cu mâinile, într-o scenă surprinsă de camerele de televiziune.

Sfântul părinte a ieşit chiar pentru câteva momente din Aula Paul al VI-lea, pentru a se întoarce apoi şi a se despărţi de credincioşii care îl aşteptau. Este vorba de un gest neobişnuit despre care s-a scris mult în ultimele ore, însă nici Vaticanul nici canalele sale de comunicare nu au făcut referire la aceste momente.

Ceea ce pare evident este că era vorba de un apel urgent care nu putea fi amânat, având în vedere întreruperea audienţei generale de către asistentul său care a intrat în sală cu telefonul în mână într-un moment în care audienţa era pe cale să se încheie.

Pe ecranul telefonului s-a putut citi numele arhiepiscopului Edgar Pena Parra, care a fost numit recent substitut pentru Afacerile generale ale Secretariatului de Stat al Vaticanului.

Citește și:

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă