VIDEO Orban cere demiterea miniștrilor care critică premierul, Cîțu anunță că evaluează miniștrii ”pe ce fac, nu pe ce spun că fac”

2 săptămâni in urmă 15

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni după ședința conducerii partidului că atunci când ”un ministru își atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvern”, cu trimitere la declarațiile lui Cătălin Drulă.

”Asta e logica de funcționare în toate democrațiile. Solidaritatea guvernamentală, guvernul reprezintă o echipă. Când un ministru își atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvern. E profund dăunător să își permită unul și altul să atace premierul. Cum să colaboreze un ministru cu premierul cât timp își permite să atace public”, a spus Orban.

Pe de altă parte, în aceeși conferință de presă, premierul Florin Cîțu a spus că îi va evalua pe toți miniștrii pe baza a ceea ce fac, nu pe baza declarațiilor. ”Îi asigur pe toți membrii că evaluarea se va face pe baza performanței, nu pe baza declarațiilor. Fiecare membru al cabinetului va fi evaluat pe ceea ce face, nu pe ce spune ce face”, a spus Cîțu.

El a dat ca exemplu de criteriu de evaluare reforma cerută fiecărui ministru. Vorbim de reforme, le-am cerut reforme. În momentul acesta încă nu am văzut un plan de reducere a cheltuielilor bugetare. Aștept acest plan de reformă la companiile de stat, reformă în propriul minister. Cel mai simplu mod de a face reformă e să te uiți la propriul minister, nu te lupți cu sindicate, nu te lupți cu nimeni”, a spus premierul.

În ceea ce privește disensiunile dintre USR PLUS și PNL, Ludovic Orban a spus că ”este o reacție emoțională, care a ținut de lipsa de experiență în administrație, față de decizia salutară a premierului”.

Întrebat dacă le va oferi celor din USR PLUS garanții că premierul nu va mai demite un ministru fără acordul lor, premierul Florin Cîțu a spus că ”nu s-a cerut așa ceva, nu am avut coaliția încă. Îmi voi exercita acest mandat așa cum îmi dă Constituția atribuțiile”.

Vezi mai jos declarațiile lui Florin Cîțu și Ludovic Orban:

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă