VIDEO Oamenii străzii, INVIZIBILI pentru autorități - cetățenii, NEPROTEJAȚI de lege

2 săptămâni in urmă 7

Oameni periculoși pe străzi, autoritățile se scuză Oameni periculoși pe străzi, autoritățile se scuză

Autoritățile așteaptă ca persoanele fără adăpost să ajungă să îți dea în cap pe stradă pentru a lua măsuri. Este o situație îngrijorătoare, dacă stăm să ne gândim la incidentele tragice din anii precedenți. Cazul unui om al străzii a intrat în atenția echipei Realitatea PLUS, care a urmărit pas cu pas întreaga intervenție a polițiștilor sesizați. Autoritățile spun însă că persoanele fără adăpost nu pot fi luate cu forța de pe stradă.

MIERCURI, 21 APRILIE 2021, 15:44

SURSĂ: Realitatea Plus

AUTOR: Irina Chirtoc

Paraschiva este un om al străzii cunoscut în cartierul bucureștean în care își face veacul. Deși oamenii din zonă au sunat în repetate rânduri la Poliție, nimeni nu a făcut nimic. Cu probleme psihice vizibile, Paraschiva nu a fost niciodată dusă la un specialist. Asta pentru că, spun autoritățile, nimeni nu o poate lua cu forța de pe stradă să o ducă la medic. Ar fi nevoie ca femeia să dea în cap pe stradă pentru a ajunge la un specialist. O spun clar reprezentanții Poliției Locale.

”Persoana respectivă, ca și om al străzii, se identifică, dar un adapost nu există decât pe timp de noapte și dacă persoana respectivă este de acord. Aceasta este baza legală. Cu forța, nici noi, nici secția de poliție nu o poate lua. Eu sau colegii mei nu avem dreptul să dovedim așa, trebuie să dovedească un medic specialist.

Persoana respectivă, v-am spus, poate fi luată doar în momentul în care dorește să fie dusă. Cu forța nu poate nimeni să o ia de pe stradă”, a explicat reporterului Realitatea Plus un reprezentant al Poliției Locale. 

În ciuda apelului făcut de reporterul Realitatea, niciun polițist local nu a venit pentru a vedea ce se întâmplă. După un apel la 112, un echipaj de la Poliția Română a fost totuși trimis. După o scurtă discuție, agenții au plecat așa cum au venit, fără să facă absolut nimic. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă