VIDEO O cursă istorică New York – Satu Mare a aterizat joi / 200 de evrei au venit pentru inaugurarea cele mai mari și moderne sinagogi din vestul țării

3 săptămâni in urmă 34

Peste 200 de evrei au ajuns astăzi la Satu Mare cu o cursă specială direct de la New York, destinația finală fiind Sighetul Marmației, acolo unde va avea loc inaugurarea cele mai mari și moderne sinagogi din vestul țării, anunță Presa SM.

Sosiți cu o cursă charter a unei companii poloneze spun că au ajuns în România pentru a participa la eveniment, dar și pentru a vedea locul nașterii părinților lor.

“Sunt din Brooklyn New York, născut și crescut în New York, dar tatăl meu este de aici. Bunica mea s-a născut aici, în Satu Mare, la fel și părinții mei. Sunt om de afaceri și am contribuit la noua sinagogă și sunt foarte mândru de asta”, a spus un american revenit pe pământurile strămoșești.

“Am mai fost aici, de trei ori, ultima dată acum patru ani. Am venit pentru a merge la Sighet. Am reconstruit sinagoga, casa rabinului și vrem să salvăm cimitirul. Locuim acum în America, nu ne mai întoarcem”, a spus un alt pasager al cursei de ieri.

Sursa foto: Presa SM

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă