VIDEO Motociclist lovit în plin de o mașină care întoarce pe linie continuă. Șoferul face o eroare uriașă în acordarea primului ajutor

2 luni in urmă 24

Un motociclist a ajuns la spital după ce a fost lovit în plin de o mașină care încerca să întoarcă pe linie dublă continuă, pe un bulevard din București.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

S-a întâmplat în sectorul 4, unde o cameră de supraveghere a surprins accidentul.

Mașina încearcă să iasă dintr-o parcare, în stânga, deși întoarce practic pe linie dublă continuă. În momentul în care demarează, din stânga vine un motociclist, pe care autopturismul îl lovește în plin.

Mai grav e că șoferul mașinii, care se dă imediat jos pentru a îl verifica pe motociclist, îi scoate acestuia casca. Asta deși specialiștii în medicină de urgență spun că, în caz de accident grav, casca nu trebuie niciodată scoasă decât de personal medical specializat, pentru a evita agravarea unor eventuale leziuni ale coloanei.

Emil Gîtej, specialist în conducere defensivă: La examenul pentru permis, avem un capitol de prim ajutor. Aici, ni se spune foarte clar: nu intervenim în cazul unor accidente grave, cu victime și mai ales în cazul motocicliștilor în zona aceasta. Adică, dacă tot am gândit prost de la început că mie nu mi se poate întâmpla, următorul pas este să vin cu un întreg șir de erori. Cam asta e siguranța rutieră, din păcate, la noi, un șvaițer, un spațiu cu foarte multe găuri, cu foarte multe necunoscute, cu lipsă de educație și cu lipsă de informații. 

Editor : A.P.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă