VIDEO Ministrul Sanatatii anunta ca in perioada urmatoare vor fi vaccinate anti-Covid doar persoanele varstnice si cele cu boli cronice: "Nu se pune problema sa amanam rapelul"

1 lună in urmă 17

Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a declarat sambata seara, ca toate locurile care vor fi deschise in platforma de programare in perioada urmatoare vor fi alocate exclusiv persoanelor varstnice, celor cu boli cronice, persoanelor cu handicap sau celor care locuiesc cu aceste persoane, masura fiind decisa in urma analizelor care arata ca cea mai mare mortalitate in randul persoanelor cu COVID-19 a fost inregistrata la aceste categorii de persoane.

"Nu se pune problema sa amanam rapelul, acesta va fi facut la 21 de zile," a tinut sa precizeze Vlad Voiculescu.

"Avem nevoie de fiecare spatiu disponibil si avem nevoie sa ne asiguram ca mai putini oameni trebuie sa fie internati. Am verificat din nou statisticile si vedem ca 85% din decese sunt inregistrate la persoane peste 60 de ani. Vedem de asemenea ca 95,1% din decese sunt inregistrate la persoane care aveau deja boli cronice.

Acesta este motivul pentru care am propus premierului si avem acceptul dansului ca in perioada urmatoare pentru toate locurile care se deschid in platforma de programare pentru vaccinare eligibili sa fie doar varstnicii, cei cu boli cronice, cei cu handicap, respectiv cei care ii ingrijesc sau locuiesc cu acestia. Repet, pe perioada lunii februarie toate locurile care vor fi scoase vor fi oferite in platforma de programare, vor merge catre acestia, nu catre alte persoane", a declarat Voiculescu.

Ministrul a precizat ca cei care au fost programati sau reprogramati raman in sistem, in schimb pe parcursul lunii februarie noile programari se vor face doar la categoriile mentionate.

Principalele declaratii ale ministrului- VIDEO Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu: "Nu stim exact cauza incendiului de la Matei Bals. Va fi instituit un fond pentru siguranta pacientilor"

Citeste si:

Ce s-a ales de verificarile din spitale anuntate pompos de Nelu Tataru, dupa incendiul de la Piatra Neamt. Tragediile se repetaRiscurile pe care ti le asumi cand plimbi un caine periculos fara botnita. Daune morale de 20.000 de lei in cazul unui metis de Rottweiler scapat din lesaCum au transportat soferi romani de TIR droguri de peste 10 milioane de euro in Marea Britanie. Cocaina si ketamina proveneau de la cartelul Sinaloa din MexicVor merge sau nu elevii la scoala din 8 februarie? Ce spun parintii, copiii si profesoriiCiteste si: Valeriu Gheorghita: Din 16 februarie nu estimam ca vom mai avea aceste sincope in activitatea de vaccinare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă