VIDEO Mii de bucureșteni, fără căldură în plină iarnă. Oamenii sunt DISPERAȚI: E mai rău ca pe timpul lui Ceaușescu

2 săptămâni in urmă 25

Lipsă căldură Lipsă căldură

Mii de bucureșteni stau fără căldură şi apă caldă în prag de An Nou. Pentru bătrâni este și mai greu pentru că, din banii și-așa puțini, trebuie să plătească facturile, iar în case este tot frig. Sunt disperați și se încălzesc cu ce pot. Își pun mai multe haine, stau cu două rânduri de pături. Iar atunci când este foarte frig afară, dorm pe la rude. 

MIERCURI, 29 DECEMBRIE 2021, 14:24

SURSĂ: Realitatea PLUS AUTOR: REALITATEA.NET

"E rece, rece. Ia uitați: am ajuns mai rău că pe timpul lui Ceaușescu. Apă caldă nu avem, căldură nu avem... întreținerea vine la 3 camere 270 de lei. mai vine și lumina 250", spune un bucureștean.

În această situație sunt mii de bucureșteni care stau de zile bune fără apă caldă și căldură. În plină iarnă, oamenii stau în casă îmbrăcați mai ceva ca afară.

"Temperatura este de 11-12 grade. Cum să trăiești așa? Uitați: am două pilote pe pat. Cum poți să trăiești în frigul asta, după ce pensia e mică, mâncarea e scumpă, n-ai nici căldură.

Uite, dau la apă caldă... veniți să vedeți cât de rece e apă", mai spune bărbatul.

Ca să se spele, oamenii încălzesc apă pe aragaz.

"Uite așa ne punem apă pe aragaz și ne încălzim că să ne putem spăla. Nu e nici călâie. Așa curge... N-am apă să mă spal și spune Nicușor (Dan - n.r.) că e mai bine. Cum e mă mai bine? E mai rău că pe vremea lui Ceaușescu. Uite așa ne încălzim apă și ne spălăm. Nu ne spălăm noi cum trebuie, dar ne spălăm", povestește o femeie.

Imagine
De la începutul acestei ierni, în Capitală, zilnic se înregistrează avarii la rețeaua de termoficare. Din această cauză, sute de blocuri rămân fără căldură. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă