VIDEO | Martorul care a filmat scena de la Pitești: ”Toți trei presau pe el. După 20 de secunde și-a dat ultima suflare”

3 săptămâni in urmă 18

Martorul care a filmat scenele de vineri, 16 aprilie, din Autogara Sud Piteşti, în urma cărora un bărbat de 63 de ani a murit după ce a fost pus la pământ de trei polițiști, a povestit cu lux de amănunte tot ce a văzut pentru site-ul local ePitești.ro.

Potrivit sursei citate, martorul a afirmat că polițiștii l-au bruscat pe bărbat și l-au trântit cu fața de asfalt, fără ca acesta să se fii manifestat ”violent”.

”Când am ajuns în mulțime, el deja era pe alee, ieșise din terasă. Polițiștii au vrut să-l îndepărteze și mai mult de atât din lșocul unde era, să stea undeva pe scaun. Domnul nu a vrut, dar nicidecum nu a fost violent, nu a avut niciun act de violență asupra nimănui, a fost inofensiv”, a precizat martorul.

Acesta a continuat: ”Când am ajuns acolo, am scos telefonul să filmez. La un moment dat mi-am dat seama că o să se întâmple ceva, deoarece polițistul tot încerca să-l bruscheze să se ducă mai încolo. Dânsul a refuzat, avea bagajele jos, lângă el”.

De aici, lucrurile se precipită. ”La un moment dat, s-a enervat mai tare polițistul respectiv și a zis: Du-te domne’ mai încolo, nu vezi că avem treabă aici?”.

Martorul susține că victima ar fi spus da și s-a întors cu spatele, moment în care a început asaltul agenților asupra bărbatului de 63 de ani.

”După, un polițist îmbrăcat în verde, mai înalt, din senin, brusc, pur și simplu, i-a făcut placaj. L-a luat de brâu, a căzut peste el și l-a dat cu fața de asfalt”, a mai afirmat martorul.

Agresiunea nu s-a oprit însă aici, susține bărbatul interviat de portalul local. ”Căzut fiind, au mai venit alți doi polițiști să-l imobilizeze. S-au pus cu picioarele pe el. Dânsul a încercat să se ridice și toți trei presau pe el. După 20 de secunde, dânsul începuse să-și dea ultima suflare”, a mărturisit martorul care a înregistrat întreaga scenă.

Bărbatul de 63 de ani din Pitești, decedat vineri, 16 aprilie, după ce a fost trântit la pământ și ținut cu genunchii de polițiști, a murit asfixiat, prin „comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”, potrivit medicului legist care a participat azi, 18 aprilie, la o conferință de presă a anchetatorilor.

Victima a avut parte de „o moarte violentă”, este concluzia legistului. Acesta a suferit și un traumatism cranio-cerebral, în momentul în care a fost izbit de asfalt.

”În urma autopsiei am constatat că moartea a fost violentă, în urma unui poliotraumatism. Iar cauza imediată de deces a fost asfixiere mecanică. Asfiexierea mecanică s-a produs în urma unui traumatism cervical și traumatism toracic”, a spus medicul legist Dan Manu.

Potrivit acestuia, bărbatul avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

Procurorii au deschis dosar penal în acest caz, însă nu au încă suspecți puși sub urmărire.

Bărbatul decedat refuzase inițial să iasă de pe o terasă unde izbucnise un incendiu și se certa cu oamenii legii, când a fost dat cu capul de pământ de unul dintre aceștia.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă