VIDEO LIVE Funeraliile Printului Philip, duce de Edinburgh.

4 săptămâni in urmă 21

Funeraliile printului Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii si duce de Edinburgh, care a murit pe 9 aprilie la varsta de 99 de ani, vor avea loc astazi, 17 aprilie, la Capela St. George a Castelului Windsor incepand de la ora locala 15:00 (17:00 ora Romaniei)

Ceremoniile se vor desfasura in conformitate cu ultimele dorinte ale acestuia, iar sicriul va fi purtat de un automobile Land Rover Jaguar, care a fost conceput cu contributia printului Philip.

Datorita conditiilor impuse de pandemia provocata de noul coronavirus, la ceremonia funerara vor paticipa doar 30 de invitati, din care fac parte membri apropiati ai familiei regale britanice. Tocmai de accea, premierul Boris Johnson a declarat ca nu va fi prezent, pentru a nu ocupa locul unui apropiat al printului Philip.

Conform dispozitiilor Reginei Elisabeta a II-a, toti barbatii din familia regala, care vor participa la ceremonie, nu vor purta uniforme militare. Aceasta masura a fost luata pentru a nu-l pun intr-o situatie incomoda pe printul Harry (care va participa fara sotia sa, Meghan Markle), dupa ce i-au fost retrase gradele si onorurile militare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă