VIDEO Klaus Iohannis, ÎNDEMN pentru utilizarea AstraZeneca: ”Nu avem motive să nu folosim toate vaccinurile aprobate de UE”

2 luni in urmă 6

 Administrația PrezidențialăPreședintele Klaus Iohannis Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a reiterat miercuri apelul la responsabilitate în fața pandemiei. Șeful statului a lăudat viteza cu care se desfășoară campania de vaccinare, dar a avertizat că, în lipsa măsurilor de protecție, numărul infectărilor poate crește rapid. 

MIERCURI, 17 MARTIE 2021, 17:39

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Iohannis a subliniat că ”acest nou val poate fi chiar ultimul” dacă ne vom imuniza și vom continua să respectăm măsurile recomandate de autorități. În privința imunizării cu AstraZeneca, Șeful statului a subliniat că ”până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.”

”Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic și în presiunea din ce în ce mai mare pe secțiile de terapie intensivă.

Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta.
Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum.
Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum.

Singurele metode care au fost dovedite științific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive și imunizarea unui număr semnificativ din populație.

Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiștilor și, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.

Până când vom atinge imunitate de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situația epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale.

Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți, iar în felul acesta să îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi! Vă mulțumesc și vă doresc tuturor multă sănătate!”, a declarat Șeful statului. 

Citește și: ”Klaus Iohannis, decizii de ultimă oră. Ce a stabilit Șeful statului cu liderii coaliției de Guvernare”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă