VIDEO Klaus Iohannis, în fata Ursulei van der Leyen: Sunt foarte mulți români care s-au vaccinat. E păcat că sunt așa puțini!

4 săptămâni in urmă 124

 Inquam/Octav Ganea) Ursula van der Leyen, Klaus Iohannis și Florin Cîțu (sursă: Inquam/Octav Ganea)

Gafă a președintelui Klaus Iohannis, în conferința comună de presă susținută după anunțarea semnării Planului Național de Redresare și Reziliență, alături de președintele Comisie Europene, Ursula van der Leyen și de premierul Florin Cîțu. La o întrebare adresată celor 3, privind faptul că România este printre țările cu cel mai mic procent de vaccinare, șeful statului a afirmat că ""sunt mulți români care s-au vaccinat", "păcat că sunt așa puțini".

MARŢI, 28 SEPTEMBRIE 2021, 00:09

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Cele 2 întrebări legate ale jurnalistului au fost "Cum poate Comisia să ajute suplimentar România în condițiile în care România este destul de mult în urma mediei europene la capitolul vaccinare și dacă poate fi o soluție legală vaccinarea obligatorie a unor categorii profesionale?".

Singura care a răspuns punctual și clar a fost șefa Comisiei Europene, Ursula Van der Leyen."În primul rând, (...) vaccinarea salvează vieți, vă protejează pe dumneavoastră, dar și pe cei dragi. În Uniunea Europeană avem norocul de a avea acces la vaccinuri în momentul de față. Deci vă încurajez, dacă nu ați profitat de ocazie, să o faceți, pentru că există date științifice suficiente. 

În al doilea rând, cred că decizia legată de convingerea oamenilor de a se vaccina ține de competența națională."

Premierul Florin Cîțu a făcut niste considerații generale, precizând că în privința obligativității vaccinării se va urma linia generală a UE. 

Mult mai greu de înțeles a fost, însă, explicația președnitele Klaus Iohannis: "La noi sunt foarte mulți români care s-au vaccinat. (...) Sunt aproape 5 milioane jumătate de români care sunt vaccinați cu schema completă. E păcat că sunt așa puțini!"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă