VIDEO | Klaus Iohannis, despre creșterea economică a României: 2021 a debutat cu semne bune. Prognozele indică o creștere cu 4,3 % în acest an

1 lună in urmă 24


Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, joi seara, la recepția de anul nou a Camerei de Comerț. Șeful statului a anunțat că  prognozele arată în momentul de față o creștere economică pentru 2021 de 4,3%. Președintele a subliniat că cifrele sunt bune, mai ales în contextul dat de pandemie.


„Anul 2020 a stat sub semnul pandemiei de Covid-19, al crizei sanitare și economice, precum și al stării de urgență în majoritatea țărilor europene. 2021 a debutat cu semne bune pentru România și pentru comunitatea de afaceri cu semnale încurajatoare de revenire a creșterii economice. Prognozele indică faptele că România va beneficia de o creștere cu 4,3 % în acest an. Un procent destul de bun, dat fiind contextul în care ne aflăm. Țara noastră se confruntă în continuare cu spectrul dezechilibrelor economice față de care trebuie găsite soluții sustenabile. În acest sens sunt esențiale consolidarea situației Finanțelor Publice, precum și aplicarea de politici pentru susținerea creșterii competitivității cu accent special pe creșterea exportului și atragerea de investiții pe termen lung”, a anunțat Klaus Iohannis, miercuri seara la recepția Camerei de Comerț.


Șeful statului spune însă că revenirea la normalitate ține în special de campania de vaccinare.


„Trebuie să fim conștienți că evoluțiile economice din perioada următoare vor fi direct influențate de ritmul și succesul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 atât la nivel european, cât și la nivel național. De noi toți depinde revenirea la normalitate în condiții de siguranță sanitară”, a mai precizat Klaus Iohannis.


De asemenea, președintele României a mai spus că pentru reforma statului, cât și pentru bunăstarea economică, este nevoie ca actuala coaliție de guvernare să rămână unită.


„Cu toții ne dorim un mediu de afaceri partener, să oferim economiei viziune și stabilitate. Acest obiectiv vital în noul context economic și geopolitic poate fi realizat inclusiv prin îmbunătățirea imaginii României atât în interiorul, cât mai ales în exteriorul țării. Marile companii pot promova uneori chiar mai eficient decât autoritățile publice avantajele unui mediu de business prietenos, regimul fiscal competitiv, forța de muncă bine pregătită. Numai lucrând împreună putem atinge reforma statului și bunastarea economică. Pentru a atinge aceste deziderate, este nevoie de unitatea partenerilor de coaliție și de hotărârea lor în a lua deciziile corecte, chiar dacă sunt și decizii dificile”, a mai transmis Klaus Iohannis.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă