VIDEO "Katiusa", cantecul patriotic cu care Rusia vrea sa defileze la Olimpiada. Care a fost raspunsul primit

1 lună in urmă 1

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anuntat ca celebrul cantec patriotic "Katiusa" nu va putea inlocui imnul oficial al Rusiei, interzis in prezent la competitiile internationale din cauza sanctiunilor antidoping dictate impotriva acestei tari, informeaza AFP, conform agerpres.ro.

Rusia, un gigant al sportului mondial, a fost exclusa in luna decembrie, pentru doi ani, de la marile evenimente sportive, precum Jocurile Olimpice sau Campionatele Mondiale, dupa scandalul legat de dopajul institutionalizat.

Sportivii sai vor putea participa totusi la competitii, sub drapel neutru, daca nu au avut nicio legatura cu dopajul in trecut.

In decizia sa, TAS a precizat totodata ca "imnul national al Rusiei (sau orice imn legat de Rusia) nu va fi redat sau cantat oficial".

Cu toate acestea, autoritatile sportive ruse sperau ca in locul imnului national sa rasune "Katiusa" si au facut o solicitare in acest sens.

Luni, TAS a risipit insa aceste sperante ale rusilor, subliniind ca "prin orice imn legat de Rusia se intelege orice cantec asociat sau care are legatura cu Rusia, ceea ce include si Katiusa", dupa cum a indicat pentru AFP un purtator de cuvant al instantei cu sediul la Lausanne.

Compus in 1938, in timpul Uniunii Sovietice, "Katiusa" a devenit un adevarat simbol, fiind reluat in mod regulat la comemorarile victoriei impotriva Germaniei naziste.


Versurile sale evoca rugaciunea unei tinere femei, Katiusa, care se adreseaza de pe malul unui rau iubitului ei, plecat sa-si apere "tara natala".

In timpul celui de-al Doilea Razboi mondial, un camion lansator de rachete sovietic a primit numele "Katiusa", dupa melodia respectiva.

Citeste si:

FOTO Ea le-a purtat noroc lui Dennis Man si Mihaila. Aparitie de senzatie pe marginea terenului

Performanta carierei pentru Jaqueline Cristian. Ce-a reusit romanca la turneul de la Sankt Petersburg

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria fotbalului? Mesajul transmis de legendarul Pele


Citeste mai multe despre Katiusa Rusia olimpiada

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă