VIDEO | Joe Biden i-a îndemnat luni pe americani să nu intre în panică în faţa creşterii puternice a contaminărilor cauzate de varianta Omicron

3 săptămâni in urmă 48

 Captura video Joe Biden FOTO: Captura video

Preşedintele american, Joe Biden, i-a îndemnat luni pe americani "să nu intre în panică" în faţa creşterii puternice a contaminărilor zilnice cu COVID-19 cauzate de varianta Omicron, care se apropie de un record datând din ianuarie, notează AFP.

LUNI, 27 DECEMBRIE 2021, 23:43

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

"Omicron este o sursă de îngrijorare, dar nu ar trebui să fie o sursă de panică", a spus Joe Biden de la Casa Albă la începutul unei videoconferinţe cu peste 20 de guvernatori şi consilieri sanitari.

Răspândirea variantei extrem de contagioase, identificată în Africa de Sud în noiembrie, nu va avea acelaşi impact ca primul val de COVID-19 de acum un an sau ca varianta Delta din acest an, a estimat preşedintele, datorită campaniei masive de vaccinare şi testărilor.

El a recunoscut, însă, că unele spitale din ţară au fost "depăşite, ca dotare şi personal", de o creştere a internărilor, în majoritate din rândul persoanelor nevaccinate care sunt încă numeroase.

Liderul administraţiei de la Washington a admis, de asemenea, probleme cauzate de penuria de teste după graba americanilor care au dorit să petreacă sărbătorile de sfârşit de an în familie.

Potrivit datelor prezentate luni de The New York Times, ţara a înregistrat 214.499 de cazuri noi cu o zi înainte, un salt de 83% pe o medie de 14 zile, şi se apropie de recordul zilnic de 251.232 de cazuri pozitive atins în ianuarie 2021.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă