VIDEO INTERVIU Marcel Ciolacu: Nu este un moft al lui Ciolacu sau al PSD să vii cu acest Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă în parlament. El a fost şi în Franţa, și în Italia

1 lună in urmă 3

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a cerut guvernului să prezinte în Parlament Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Într-un interviu pentru G4Media.ro, Ciolacu a spus că PNRR trebuie discutat cu întregul Parlament, pentru că reprezintă cheltuieli angajate în numele întregii Românii.

Vezi integral interviul cu liderul PSD în variantă VIDEO

Dan Tăpălagă: PSD a criticat vehement modul în care se realizează Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, de la lipsa unor consultări, la lipsa discutării proiectului în parlament. Va exista, în Parlamentul European, o etapă de monitorizare a PNRR-ului, de examinare a acestor planuri naţionale trimise de România acolo. Prima întrebare e ce strategie are PSD în Parlamentul European? Veţi cere returnarea PNRR pentru refacere, sau nu, dacă tot există atâtea nemulţumiri?
Marcel Ciolacu: Nu cred, nu cred că ăsta e atributul partidului Social Democrat. Momentan haideţi să vedem ce fac ei. Au trimis două proiecte PNRR la Bruxelles. Ambele proiecte n-au corespuns cerinţelor Comisiei. A fost o înşiruire, mai mult, de lucrări, de… Acest PNRR înseamnă, în primul şi-n primul rând, reforme. Eu vă repet sincer, nu am văzut până acum, din partea acestui guvern, nicio reformă. Depolitizare… am înţeles, dar au dat ordonanţă că înalţii funcţionari publici şi prefecţii să fie politici.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă