VIDEO INTERVIU Comisarul european Adina Vălean critică supra-alocarea din PNRR: ”România trebuie să spună clar ce proiecte vrea să finanțeze”. Despre regulile UE pentru camioane: ”Par ușor absurde”

1 lună in urmă 54

România trebuie să spună clar ce proiecte vrea să finanțeze prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a declarat comisarul european pentru Transporturi Adina Vălean, într-un interviu pentru Economedia, în contextul în care ministrul Cristian Ghinea a anunțat că vor propune o supra-alocare de 140%, adică vor fi trimise către Comisie proiecte cu o valoare care depășește suma alocată țării noastre.

Cele mai relevante declarații:

Întoarcerea obligatorie a camionului în centrul de operațiuni sau în țara de origine, la fiecare opt săptămâni, pare pentru oricine ușor absurd și cu siguranță are efecte nedorite atât în piață, cât și pentru mediu. E adevărat că autostrada nu este cel mai „verde” proiect, dar poate fi. Dacă se adaugă componenta de sustenabilitate pentru stații de reîncărcare electrică sau cu alți combustibili alternativi, dacă se adaugă componenta de digitalizare, sistemele inteligente de transport, […], toate aceste componente aduc proiectul unei autostrăzi în procentul necesar de sustenabilitate și de digitalizare. Există înțelegere la Bruxelles pentru România care are în continuare nevoie să își dezvolte infrastructura rutieră. Deci autostrăzile pot fi finanțate, atâta vreme cât ele sunt puse într-un context mai larg. Se propun mai multe proiecte ca să avem de unde să se taie? Nu știu dacă merge așa. România va trebui să spună clar care sunt proiectele. Trebuie să spunem ce vrem să facem, clar și convingător, ca să putem primi undă verde pentru proiectele noastre.

VIDEO Interviul integral cu comisarul european Adina Vălean:

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă