VIDEO Inovație în domeniul alimentar. Carnea SINTETICĂ - soluția sustenabilă propusă de cercetători

1 lună in urmă 1

 captură YouTubeA apărut carnea creată în laborator. Foto: captură YouTube

Vegetarienii, cei care militează pentru drepturile animalelor și nu numai vor putea în curând să consume antricot sintetic. Un produs care are același gust și aspect ca o friptură obișnuită a fost creat prin bioprintare de către cercetătorii din Israel, relatează Realitatea Plus. Un restaurant care vinde carne sintetică a fost deja deschis în Singapore.

MARŢI, 23 FEBRUARIE 2021, 11:49

SURSĂ: Realitatea Plus

AUTOR: Irina Chirtoc

Carnea sintetică, ce are țesut muscular adipos și un sistem care imită vasele de sânge din țesut, a fost creată de cercetătorii de la Technion și Aleph Farms.

Cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Israel au găsit un mod inteligent de a crea țesutul muscular din corpul animalului sacrificat. Celulele sunt bioprintate 3D și oferă gustul și mirosul unei fripturi normale. 

Recent, Bill Gates a făcut apel la statele puternice să înceapă să consume doar carne artificală. Această măsură ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră și ar combate schimbările climatice. 

”Am găsit un mod de a izola celulele responsabile pentru creșterea țesutului muscular și să reproducem în afara condițiilor optime din corpul animalului pentru ca aceste celule să crească și să formeze mușchiul. Cu alte cuvinte, carnea. Totul în condiții controlate”, a explicar directorul Aleph Fams, Didier Toubia. 

Premieră mondială. Singapore aprobă vânzarea de carne produsă în laborator

Potrivit cercetătorilor, industria cărnii nu este sustenabilă. Aceștia spun că se pierd peste 15.000 de litri de apă pentru un kilogram de carne, iar fermele de vaci se numără printre marii poluatori din cauza degajării unor mari cantități de metan. 


”Industria cărnii este ineficientă. Folosim 15.000 de litri de apă pentru a crea un kilogram de carne, 30% din pământul de pe Terra este folosit de industria cărnii, iar aceasta reprezintă 70% din terenul arabil. Până în 2050, cererea pentru carne se va dubla, ceea ce înseamnă că nu vom mai avea suficient pământ pentru atât de multă carne”, a spus și dr. Tom Ben-Arye, cercetător la Technion. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă