VIDEO Indonezia: Cel puțin 41 de morți după izbucnirea unui incendiu într-o închisoare  

1 lună in urmă 29

Cel puțin 41 de persoane au murit în Indonezia după un incendiu la o închisoare de la periferia capitalei Jakarta, anunță BBC. Flăcările au izbucnit în primele ore ale zilei de miercuri dimineață la închisoarea din Tangerang, când majoritatea prizonierilor dormeau. În blocul C al închisorii, acolo unde s-a propagat incendiul, erau 122 de deținuți mult mai mulți decât capacitatea de 40 de persoane. Blocul găzduia deținuți reținuți pentru infracțiuni legate de droguri.

BREAKING 🚨 A massive fire at a prison in Western Java, Indonesia has killed at least 41 inmates and injured 39 others pic.twitter.com/JH14fbvwRj

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) September 8, 2021

Un scurtcircuit este suspectat a fi cauza incendiului, deși purtătorul de cuvânt al instituțiilor corecționale indoneziene a declarat că acest lucru nu a fost încă confirmat și va fi investigat în continuare.

Doar 15 paznici erau de serviciu pentru întreaga clădire, care adăpostea 2.000 de deținuți – un număr mult mai mare decât capacitatea prevăzută de 600 de persoane. Supra-capacitatea închisorii este o problemă persistentă în închisorile indoneziene.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă