VIDEO Incidente la o manifestație din Bruxelles. Polițiștii au fost atacați când au încercat să disperseze mulțimea

2 săptămâni in urmă 2

Poliţia a folosit tunuri cu apă joi la Bruxelles pentru a dispersa o mare manifestațue dintr-un parc, care fusese interzisă de autorităţi din cauza pandemiei de coronavirus.

Zeci de poliţişti, desfăşuraţi pe cai sau pe jos, în echipamente de protecţie, au fost atacaţi în momentul intervenţiei şi cel puţin unul dintre ei a fost rănit, potrivit surselor citate, adăugând că mai mulţi participanţi au fost arestaţi.

Miercuri, parchetul din Bruxelles a avertizat că apelul lansat pe reţelele de socializare pentru adunare în parcul Bois de la Cambre pe 1 aprilie, pentru o petrecere, este ilegal din cauza restricţiilor anti-Covid.

Procuratura a deplâns organizarea ”unui eveniment fals intitulat ‘ La Boum’ ”, avertizând că participanţii riscă proceduri judiciare, ”având în vedere riscurile generate de adunări mari”, relatează Agerpres.

Potrivit presei belgiene, câteva mii de oameni s-au adunat de fapt la acest miting joi după-amiază pe peluzele acestui mare parc din capitala Belgiei.

Imaginile difuzate de televiziune arătau grupuri de tineri dansând, filmându-se cu telefoanele mobile. Mai mulţi manifestanţi ar fi fost răniţi în timpul intervenţiei poliţiei.

Începând de miercuri, procuratura a anunţat deschiderea unei anchete pentru identificarea organizatorilor acestui miting.

Belgia a intrat într-o nouă fază a restricţiilor mai stricte, sâmbăta trecută, între care accesul limitat la magazinele neesenţiale şi posibilitatea de a se aduna în aer liber pentru maximum patru adulţi.

Pe fundalul răspândirii rapide a tulpinii engleze a coronavirusului, şcolile şi universităţile şi-au închis porţile luni, cu o săptămână înainte de vacanţa de Paşte.

Sursa Foto: captura video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă