VIDEO Încă o sfidare din partea lui Teodosie: slujbă de Bobotează în interior cu încălcarea distanței între participanți și mii de oameni masați în Portul Tomis. Guvernul, paralizat în fața arhiepiscopului Tomisului

1 lună in urmă 29

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a organizat astăzi o slujbă de Bobotează la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța. Imaginile transmise de Radio Dobrogea arată că în timpul slujbei enoriașii nu ar respectat distanța de minimum 2 metri între ei, regula stabilită de autorități printr-un ordin ce trebuie respectat pe durata stării de alertă.

În plus, nici unul dintre preoții care au oficiat slujba de la Constanța nu a purtat mască, așa cum cere același ordin comun 1.103 din 2020 al ministrului Internelor și ministrului Sănătății.

După slujba din interior, Teodosie a plecat spre Portul Tomis pentru a împărți credincioșilor apă sfințită. În port sunt circa 3.000 de persoane, potrivit News.ro, care citează reprezentantul Jandarmeriei, care se înghesuie și nu respectă distanța fizică de 2 metri.

Este una dintre cele mai mari aglomerări din ultimul an, timp în care restaurantele, terasele, stadioanele, teatrele, cinematografele s-au închis parțial sau total din cauza regulilor stabilite de autorități.

Imagini cu mulțimea de la Constanța (Dobrogea TV):

Prin contrast cu ceea ce se întâmplă la Constanța, la slujba oficială de la Catedrala Patriarhale din București preoții au oficial serviciul religios în afara lăcașului și au purtat măști de protecție.

Este doar ultima sfidare din partea Arhiepiscopului Teodosie în plină pandemie, fără ca autoritățile să sancționeze încălcarea regulilor.

Nu mai departe de ieri, Teodosie a oficiat la Constanța o altă slujbă de sfințire a agheasmei la care au participat zeci de credincioși fără respectarea distanței. De Anul Nou, Teodosie a oficiat o slujbă la Constanța după ora 23.00, deși circulația după ora 23 este interzisă. Potrivit Digi24, jandarmii au dat câteva avertismente verbale, fără nici o amendă.

Pe 30 noiembrie 2020, de Sfântul Andrei, Teodosie a organizat un pelerinaj la grota din localitatea Ion Corvin, la care au venit zeci de pelerini din alte localități, în ciuda regulilor care interzic participarea la pelerinaje a persoanelor din afara localității respective.

În iulie 2019, el a oficiat în județul Suceava o slujbă cu zeci de enoriași înghesuiți într-o mănăstire, iar în luna mai a repetat slujba de Înviere – caz fără precedent în istoria Bisericii Ortodoxe.

În fața acestor derapaje repetate, nici autoritățile guvernamentale și nici conducerea Bisericii Ortodoxe Române nu au adoptat nici o sancțiune.

Foto: Imagine de la slujba de Bobotează din 6 ianuarie de la Constanța (Captură Facebook / Radio Dobrogea)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă