VIDEO | Imaginile dezastrului. Ce a lăsat în urmă potopul dezlănțuit ieri în județul Galați

2 luni in urmă 18

Furtuna a făcut ravagii, miercuri seara, în mai multe localități din județul Galați. În Târgu-Bujor, pârâul Chineja a ieșit din matcă și a inundat pășunile din apropiere, dar și un tronson din drumul județean 242. Niște iamgini filmate cu drona de postul de radio local PRO Lider FM arată dezastrul lăsat în oraș de ploile abundente.

În localitatea Târgu Bujor, pompierii au avut zeci de intervenții în urma ploilor torențiale. Pârâul Chineja a ieșit din matcă și a inundat mai multe pășuni, dar și o bucată din drumul județean 242, între Galați și Umbrărești. Pe acest tronson polițiștii au făcut filtre și nu i-au lăsat pe șoferi să treacă.

După cum se poate vedea în imaginile publicate de PRO Lider FM, mai multe gospodării au fost inundate. În filmarea realizată cu drona se pot observa porțiuni întregi de pășuni, acoperite de ape.

Nu este pentru prima dată când localnicii din Târgu Bujor se trezesc cu apa în gospodării. Localnicii se plâng, în reportajul realizat de postul de radio, că, la fiecare ploaie mai puternică, Chineja se umflă și iese din albie, fiindcă nu s-au mai făcut de mult lucrări de decolmatare.

Furtuna a provocat pagube și în orașul Galați, unde pompierii au intervenit în zeci de situații. Mai mulți copaci care au fost smulși din cauza vântului puternic și au căzut peste autoturismele parcate în apropiere, au transmis reprezentanții ISU Galați.

De asemenea, pompierii au intervenit și pentru a scoate apa din mai multe gospodării.

Între timp, ANM a emis, joi dimineața, a emis un cod portocaliu de furtuni puternice pentru aproape toată țara. Avertizarea meteo vizează și județul Galați.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă