VIDEO | Imagini incredibile de la o nuntă cu mii de invitați, organizată în secret, la o sinagogă din New York

3 luni in urmă 11


O sinagogă din Brooklyn a găzduit, în urmă cu aproape trei săptămâni, o nuntă la care au luat parte mii de oameni, membri ai comunității de evrei ultrareligioși. Evenimentul a fost organizat în secret, toate informațiile fiind transmise doar prin viu grai, pentru ca autoritățile să nu afle, relatează New York Post.


Nunta fiului unui rabin a fost organizată pe 8 octombrie, însă abia acum au ieșit la iveală imagini. Mii de oameni stau înghesuiți într-o sinagogă și dansează. Nu poartă mască de protecție, iar întreaga încăpere e plină până la refuz.


Evenimentul a avut loc în cartierul Williamsburg din Brooklyn, unde trăiește o comunitate numeroasă de evrei ultraortodocși, o comunitate închisă, care are reguli stricte.


Totul a fost planificat fără ca autoritățile să afle, după ce, în urmă cu o lună, un alt eveniment similar la care erau așteptați 10.000 de oameni a fost anulat.


„Din cauza restricțiilor impuse de autorități, pregătirile au fost făcute în secret și în cel mai discret mod, pentru a nu a atrage atenția străinilor”, a scris o publicație destinată comunității hasidite, Der Blatt.


Nu a fost transmis niciun mesaj scris, nu a fost făcută nicio invitație, pentru ca evenimentul să nu fie anulat.


Mai mult de atât, nunta anulată era organizată de rivalul rabinului, astfel că mobilizarea de acum a fost una uriașă.


„Zilele de dinaintea nunții au fost pline de tensiune, neștiind ce aduce a doua zi sau următrul moment”, a mai scris publicația Der Blatt.


În acest mod, aproximativ 7.000 de oameni au reușit să se adune în același loc.


Evenimentul, care ar putea să fie unul cu un potențial uriaș de răspândire a coronavirusului, a atras critici asupra comunității, acuzată că sfidează eforturile autorităților de a controla virusul care a ucis aproape 25.000 de oameni în New York.


Chiar și președintele sinagogii a murit din cauza virusului, în urmă cu o lună. El a fost una dintre puținele voci din comunitate care au îndemnat la respectarea măsurilor sanitare.


Foto: Captură Video


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă