VIDEO/ HORECA, în prag de COLAPS. Propunere: La restaurant doar cu TEST COVID sau VACCIN

2 luni in urmă 3

Restaurantele și cafenele, în colapsRestaurantele și cafenele, în colaps

Patronii de restaurante le cer autorităților să ia în calcul introducerea de certificate de vaccinare sau teste rapide anti-Covid pentru clienți. Reprezentații acestora vor,a stfel, să se asigure că localurile vor putea fi deschise la capacitate maximă, relatează Realitatea PLUS. 

VINERI, 05 MARTIE 2021, 08:34

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

Tiberiu Crăciun are două localuri pe Strada Șelari din Centru Vechi al Capitalei. Din cauza numarului mic de clienți, va trebui să pună lacătul pe ușă în curând.

"Situația în Centrul Vechi stă așa cum o vedeți: străzile pustii și locațiile închise. Așa e și seara. Nu mai este o zonă populată, ba dimpotrivă e o zonă foarte asuprită de către autorități. Am pierdut toți banii pe care-i aveam. Nu mai aveam cu ce să susținem activitatea. Nu prea mai avem cu ce să supraviețuim. S-a ajuns la fundul sacului. Cel mai probabil în luna martie vom închide", a afirmat Tiberiu Crăciun.

În situatia lui sunt alți zeci de mii de patroni de localuri. Acesta este motivul pentru care industria s-a gândit la o soluție de avarie.

Industria HORECA vine cu o soluție controversată pentru ca localurile să poată funcționa la capacitate maximă, și anume certificatul de vaccinare. Adică este foarte posibil ca, în curând, clienții care merg la restaurant să poată face acest lucru doar daca anterior s-au vaccinat anti-Covid.

"Ar fi o idee bună datorită faptului că așa am reuși să scapăm și mai repede de tot ce înseamnă partea de lockdown și de a ne ține în casă închiși", a afirmar un client.

"Nu sunt de acord cu vaccinul, dar sunt de acord cu testele negative. Mi se pare mult mai accesibil pentru toată lumea", spune un altul.

"Dacă ai un test negativ, ar fi suficient", adaugă un bărbat. 

Cei din Horeca se gândesc și să introducă obligativitatea testelor negative la intrarea în restaurante. Toate propunerile patronilor au fost înaintate către autoritati.

"Noi am mai propus măsuri, dar când vorbim la morile de vânt, asemenea răspunsuri primești. Mi se pare corect să dai drumul la viață. De ce am facut noi eforturile astea? Și vaccinurile?", spune Mugur Mih[escu, proprietar local Centrul Vechi.

Industria Horeca este aproape de colaps. 50 la sută dintre operatori și-au suspendat până acum activitatea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă