VIDEO Hamas acuză Israelul de antrenarea unor "delfini zioniști ucigași"

2 săptămâni in urmă 15

Organizația teroristă palestiniană Hamas acuză forțele de securitate israeliene de folosirea unui delfin ucigaș pentru a-i ataca un comando în largul coastei Fâșiei Gaza, relatează Jerusalem Post.

Acuzația a apărut în ziarul palestinian Al-Quds care scrie că mai mulți membri ai comandourilor navale palestiniene au fost atacați de un delfin înarmat cu un dispozitiv capabil să ucidă.

„Există delfini zioniști ucigași, potrivit unei publicații Hamas”, a scris pe Twitter analistul Joe Truzman de la think tank-ul Foundation for Defense of Democracies, distribuind o înregistrare video în care un membru al organizației teroriste face acuzația.

Killer Zionist dolphins exist, according to a Hamas publication. Abu Hamza explains that a member of Hamas' Frogman unit who was killed by Israel during the May conflict found the killer dolphin. The device the alleged killer dolphin was wearing is shown in the publication. pic.twitter.com/gvAyynO3YT

— Joe Truzman (@JoeTruzman) January 10, 2022

Acesta afirmă că delfinul ucigaș ar fi fost descoperit de către un militar al său care ulterior a fost ucis în luna mai a anului trecut în timpul escaladării conflictului dintre cele două părți. În înregistrarea video este prezentat succint și dispozitivul care ar fi fost folosit de delfin.

Al-Quds a mai scris că are surse că afirmă că un alt incident similar ar fi avut loc și în 2015 și că delfinul de luptă ar fi fost controlat de la distanță, fiind echipat cu o cameră de luat vederi și o armă care putea să tragă cu sulițe asemănătoare cu cele folosite de harpoane.

Al-Quds mai notează că sursele sale pretind că Hamas a reușit să captureze delfinul respectiv în 2015, fără a relata ce s-a întâmplat ulterior cu cetaceul zionist, ceea ce ar putea însemna că încă se află în captivitate.

Delfinul ucigaș și acuzațiile din trecut împotriva Israelului

Ziarul palestinian subliniază că delfinului i-a fost „răpită voința” și că a fost transformat într-un „criminal” de către forțele israeliene.

Știrea a fost amplu distribuită și ridiculizată pe platformele social media, la fel ca altele asemănătoare din trecut.

De exemplu, guvernatorul egiptean al Sinaiului de Sud a afirmat în 2010 că atacuri ale unor rechini din Sharm el-Sheikh fac parte dintr-un plan al Mossadului de a afecta turismul Egiptului.

În 2011 autoritățile saudite au ținut un vultur în detenție sub suspiciunea că ar spiona în favoarea Israelului după o neînțelegere legată de dispozitivul de urmărire pe care acesta îl purta.

Doi ani mai târziu Turcia a reținut la rândul ei o pasăre suspectată de spionaj în favoarea Israelului dar i-au dat drumul după ce imaginile cu raze X au arătat că aceasta nu înghițise dispozitive de supraveghere.

Iranul a acuzat de asemenea Israelului că folosește delfini ucigași echipați cu harpoane.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă