VIDEO George Simion și câteva zeci de simpatizanți ai partidului extremist AUR au intrat cu forța în Primăria Timișoara / Nici o reacție a forțelor de ordine, instituția nu a fost apărată / Primarul Fritz acuză AUR că a pactizat cu Noua Dreaptă, altă organizație legionară

1 săptămână in urmă 28

George Simion și un grup de câteva zeci de simpatizanți ai partidului extremist AUR au intrat vineri cu forța în sediul Primăriei Timișoara, potrivit publicației locale Debanat.ro.

Poliţiştii locali aflaţi la intrarea în primărie n-au avut nicio reacţie, deşi se ştia de intenţia celor de la AUR să vină la primărie, scrie presa locală, care mai arată că poliția și jandarmeria din Timișoara nu a intervenit pentru a opri intrarea în forță a celor din AUR.

În Timișoara, grupul de AUR-işti s-a întâlnit cu liderul organizației neolegionare Noua Dreaptă Mehedinţi, Ioan Măneanu, care vrea să organizeze tot vineri un miting în Timişoara. După o escală în Piaţa Operei, cei de la AUR au ajuns la Primăria Timişoara. În curtea instituţiei, ei au scandat la adresa primarului Dominic Fritz: “Ieşi afară, javră odinară!”; “Herr Fritz nu uita, Timişoara nu-i a ta!”, potrivit DeBanat.ro.

Ulterior, simpatizanții AUR au intat în primărie printr-o intrare din curtea din spate, iar George Simion s-a îmbrâncit cu city managerul Matei Creiveanu, potrivit sursei citate. Ei au vrut să discute cu primarul Fritz, dar au plecat după ce au înțeles că acesta nu este în sediul instituției.

La puțin timp, primarul Dominic Fritz a acuzat într-o postare pe Facebook Jandarmeria și Poliția locală că ”au asistat impotente la acest act violent”.

Fritz a mai spus că scopul ”bandei” formate din AUR și Noua Dreaptă a fost ”să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie”.

Liderul partidului extremist AUR, George Simion, s-a remarcat în ultimele săptămâni prin acțiuni publice la domiciliul președintelui Iohannis, ministrului Rafila și europarlamentarului Rareș Bogdan.

Vezi în clipul de mai jos, de la minutul 20, intrarea AUR în Primăria Timișoara:

Postarea integrală a lui Dominic Fritz:

”O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie.
Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent.
Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen.
Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului.
Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara.
Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta”.

Foto: Captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă