VIDEO "Garanția pentru copii": Cum poate România accesa fonduri europene pentru copiii defavorizați?

2 săptămâni in urmă 16

„Garanției pentru copii”, o inițiativă a Parlamentului European adoptată de către executivul UE în 24 martie, își propune să asigure că cei mai vulnerabili copii din Uniunea Europeană au acces la asistență medicală, educație, îngrijire, locuințe decente și nutriție adecvată.

La nivelul UE, unu din cinci copii este expus riscului de sărăcie sau excluziune socială, ceea ce îi poate marca pe tot restul vieții pe copii, perpetuând dezavantajele și vulnerabilitățile de la o generație la alta, potrivit UNICEF.

În România, în ciuda unei îmbunătățiri considerabile a situației copiilor în ultimii 30 de ani, țara are cea mai ridicată rată a copiilor cu risc de sărăcie sau excluziune socială, unele grupuri de populație fiind mult lăsate în urmă: copii romi, copii cu dizabilități și copii care locuiesc în zonele rurale.

La instrumentele financiare din care se pot susține investiții pentru acțiuni care sprijină acest program, precum Fondul Social European+, se adaugă și Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Parlamentul European lucrează la o rezoluție privind Garanția pentru Copii, care va veni cu propuneri pentru implementarea ambițioasă a acestei Recomandări.

Biroul Parlamentului European în România organizează vineri, 22 aprilie, un briefing despre „Garanția pentru copii” realizat de europarlamentarul USR-Plus (Renew Europe) Dragoș Pîslaru.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă