VIDEO | Gabriela Firea anunță că PSD a depus un amendament pentru creșterea alocațiilor

1 lună in urmă 1

Firea anunta ca PSD a depus un amendament pentru cresterea alocatiilorFirea anunta ca PSD a depus un amendament pentru cresterea alocatiilor

Gabriela Firea a anunțat că social-democrații au depus un amendament la legea bugetului de stat pentru 2021 care prevede majorarea alocațiilor.

MARŢI, 23 FEBRUARIE 2021, 18:47

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Potrivit amendamentului, creșterea alocațiilor este prevăzută astfel: pentru copiii de la 2 ani până la majorat - de la 214 lei la 300 lei, iar pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 0 și 2 ani, inclusiv pentru copiii cu dizabilități, de la 427 lei la 600 lei, a adăugat prim-vicepreședintele PSD.

"Acest amendament este foarte important, se referă la toți copiii României. Noi insistăm de ani de zile că drepturile copiilor să fie respectate, nu doar prin declarații publice, ci și prin fapte concrete. Am depus în Parlament și am și votat un proiect de lege care prevede dublarea alocațiilor. Din păcate, această lege nu este respectată, iar cumulul de factori a pornit chiar de la cel mai înalt nivel", a explicat Gabriela Firea, într-o conferință de presă.

Ea a adăugat că PD consideră că peste trei milioane de copii din România merită respectul Executivului.

"Considerăm că cei peste 3 milioane și jumătate de copii din România merită respectul Guvernului, chiar dacă este deja, prin măsurile luate, un guvern al austerității. Așa cum s-au găsit surse financiare pentru anumiți clienți politici, pentru achiziția unor servicii sau produse care nu erau atât de importante, suntem convinși că, până la urmă, acest amendament al nostru va fi acceptat și votat și de către parlamentarii din opoziție", a completat Firea.

Chestionată care va fi sursă de finanțare pentru această măsură și de unde vor veni banii, senatoarea PSD a răspuns: "Dacă Guvernul Citu nu este capabil să aducă venituri la bugetul statului, cred că trebuie să facă nu doar un pas lateral, ci un pas în spate. Nu este un efort bugetar atât de mare".

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat că amendamentele opoziției la legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2021 vor fi respinse, iar partidele care formează coaliția de guvernare au stabilit să nu depună amendamente și să voteze cele două proiecte în formă adoptată de către Guvern și transmisă Parlamentului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă