VIDEO-FOTO | Bucureștiul înroșit de COVID. Cum arată Capitala în prima zi de restricții, cu mască pe stradă

4 luni in urmă 15


Capitala este de marți în scenariul roșu și timp de 14 zile va avea mai multe restricții. Oameni sunt obligați să poarte mască peste tot pe stradă, altfel riscă să primească amenzi între 500 și 2.500 de lei. Toate școlile și grădinițele din București s-au închis, teatrele și cinematografele au pus din nou lacăt pe uși, restaurantele, barurile și cafenelele nu-și mai pot primi clienții în interior.


În prima zi cu restricții din scenariul roșu, majoritatea oamenilor au purtată mască pe stradă, terasele au fost goale, la metrou și în autobuze, troleibuze și tramvaie nu a mai fost aglomerația din zilele anterioare.Sunete de alertă s-au putut auzi de mai multe ori pe telefoanele mobile. Mesajele SMS de tip Ro-Alert anunțau răspândirea coronavirusului, care a atins un nivel ridicat, de peste 3 la mia de locuitori în București, timp de două zile consecutive și le reaminteau oamenilor să poarte masca în spațiile deschise și în cele închise.


Polițiștii, în uniformă și în civil, împreună cu jandarmii, și-au înmulțit controale pe stradă, în mijloacele de transport în comun, la metrou, în piețe, la terase și în magazine. Cine nu poartă mască, plătește sau, în cel mai bun caz, primește avertisment.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă