VIDEO Florin Citu: Am discutat OUG pentru reducerea cheltuielilor. Suntem singura tara in procedura de deficit bugetar

2 luni in urmă 2

Premierul Florin Citu a anuntat miercuri, 10 februarie, ca a discutat OUG pentru reducerea cheltuielilor, iar efortul suplimentar este de 8 miliarde de lei.

"Azi am discutat despre Ordonanta de urgenta pentru a reduce cheltuielile structurale. Aceasta este inca in avizare. A fost in prima lectura", a precizat premierul Florin Citu.

Premierul a precizat ca de la 1 ianuarie 2022 va creste punctul de pensie.

"In prezent, 1.442 de lei este valoarea punctului de pensie, mai mare decat punctul mediu de pensie pe parcursul anului trecut. Efortul cu pensiile este de peste 19 miliarde de lei in 2021 si 2022.

Este nevoie de masuri structurale", a mai precizat Florin Citu.

Premierul a mai spus ca, evolutia economiei este sub lupa agentiilor de rating si ca Romania e singura tara din UE in procedura de deficit excesiv.

In 2021, majoritatea statelor UE vor reduce deficitul la aproape 6% din PIB. Trebuie sa lasam ipocrizia la o parte pentru a merge mai departe. Vorbim de cheltuieli crescute din pix de PSD. Am spus UE ca vom recalibra cheltuielile Romaniei".

Ce se intampla cu Voucherele de vacanta

Voucherele de vacanta din 2019 si 2020 au fost prelungite pentru a fi folosite si anul acesta. Deci sunt in economie in acest moment vouchere in valoare de 2,4 miliarde de lei.

Premierul a mai anuntat ca umreaza sa fie trimis un transport umanitar in Republica Moldova, constand in materiale medicale in valoare de 11 milioane de lei.

- Stire in curs de actualizare-

CITESTE SI:

Riscurile pensionarii si cum le previi: Traiesti mai mult decat pensia privataPovestea trista a celui mai vechi roman din paradisul insulelor Canare. "Tata nu mi-a reprosat niciodata ceea ce s-a intamplat"Un procuror de la Sectia Speciala cere renumararea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1, castigate de Clotilde ArmandVioleta Alexandru publica o lista cu peste 50 de sporuri. Bugetari cu spor de consemn la domiciliuCrescuta cu inghetata si nu o suporta pe Simona Halep inca de mica. Povestea Soranei Cirstea, romanca care a socat tenisul mondial cu gesturile sale
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă