VIDEO | Florăriile s-au pregătit pentru 1 martie. Lalelele, freziile sau zambilele sunt la mare căutare

1 lună in urmă 3

Foto arhivăFoto arhivă

Este forfotă în florării odată cu venirea primăverii. Lalelele, freziile sau zambilele sunt la mare căutare pentru a fi oferite alături de mărțișoare. Deși e pandemie, tradiția merge mai departe. Vânzările cresc cu aproximativ 40 de procente în această perioadă. 

DUMINICĂ, 28 FEBRUARIE 2021, 07:48

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Iulian Budușan

Pregătirile pentru 1 martie au început în florării încă de acum două săptămâni. Primul pas: suplimentarea stocurilor.

„Acum chiar ne bucurăm. Sperăm să luăm o gură de aer, din cauză că în lunile anterioare vânzările au fost destul de scazute vanzarea. De obicei, se cer florile de primăvară, frezii, lalele, zambilă, genista, mimosa, care e foarte bine vândută. Cam astea sunt florile, și trandafirul, întotdeauna trandafirul râmâne baza. Aceasta e laleaua care se vinde cel mai mult, noi anul acesta marjăm foarte mult pe laleaua bătută, laleaua creață, iar un mare trend e laleaua vopsită, nu sunt culorile lor naturale”, spune Mihaela Ghinea, managerul unei florării.

Marea majoritate a clienților preferă florile de orimăvara, însă trandafirii rămân și ei în preferințe, florile ajungând de obicei la mame, dar și la profesoare și învățătoare.

Din cauza pandemiei, prețurile sunt mai mari în acest an. „Prețurile, anul acesta, sunt mult mai crescute, cu un procent de 30% sunt mai mari decât în anii anteriori. Sunt mulți care au dat faliment, iar producția e mult mai mică, în schimb, cererea a rămas la fel de mare”, mai spune Mihaela Ghinea.

Florarii se pregătesc, încă de pe acum, și pentru 8 martie. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă