VIDEO. Femeie filmată cum pune măști de protecție pe racla cu moaștele Sf. Parascheva: „Pentru noroc, le duc familiei”

6 zile in urmă 14

Imagini revoltătoare la moaștele cuvioasei Parascheva de la Iași. O femeie a fost surprinsă în timp ce punea mai multe măști de protecție pe raclă. Femeia este originară din Bistrița-Năsăud și este stabilită în Italia de mai bine de 20 de ani. De 6 ani și-a făcut un obicei de a veni la Iași în pelerinaj. Măștile de protecție vor ajunge la familie.

Femeia din Bistrita, care locuiește în Verona, Italia, de 20 de ani, a fost filmată cum șterge racla cu un mănunchi de măști de protecție. A povestit pentru reporter că va duce măștile familiei, pentru „noroc”.

„Am simțit așa o chemare. De cinci sau șase ani, în fiecare an vin aici. Sunt cetățean italian, dar nu pot fără ajutorul dânsei. Sunt măritată cu un italian. Anul ăsta soțul meu a fost foarte bolnav. Duc măștile acasă, pentru ei,” a povestit femeia pentru TVR.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, peste 29.000 de persoane au trecut până luni pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, aşezată într-un baldachin amenajat în curtea catedralei din Iași.

Pelerinii trebuie să poarte masca de protecţie, iar cei care nu au primesc din partea organizatorilor.

Racla cu moaștele Sfintei Parascheva a fost scoasă din Catedrală vineri dimineața și așezată în baldachinul special amenajat pentru sărbătoare.

Baldachinul a fost împodobit pentru al 18-lea an la rând de familia Bulat-Buștei.

Pelerinajul se va încheia pe 15 octombrie.

Editor : A.P.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă