VIDEO EXCLUSIV Directorul liceului unde învață Octavian Popescu are o rugăminte specială: „De asta îl aștept cu nerăbdare pe domnul Becali la noi”

1 lună in urmă 1

Într-un interviu acordat ziarului, Constantin Gherghe, directorul Liceului Tehnologic Nucet, unde învață Octavian Popescu (18 ani, mijlocaș ofensiv), a explicat cum reușește să continue activitatea fotbalistică în unitatea de învățământ veche de 120 de ani.

VIDEO. Constantin Gherghe, directorul Liceului Tehnologic Nucet: „Îl invit pe Gigi Becali la Nucet”

- Domnule director, cum țineți toată această activitate fotbalistică? 
- Domnilor, ușor nu ne este. Pentru că noi nu luăm niciun ban de la stat. Facem totul aici. Avem oi, porci, vaci, culturi de grâu, lucernă și porumb. Mai hrănim animale, surplusul îl vindem. Cu producția proprie hărnim cu 3 mese copilașii din internat. Dar ne descurcăm. Sigur, loc e de mai bine. 

- Ce ați simțit când l-ați văzut la TV pe Octavian Popescu în tricoul FCSB-ului? 
- O bucurie extraordinară! Nici nu m-am așteptat că poate juca la Liga 1. Credeam că va fi la Liga a 3-a. Sincer, merită la ce talent are. Înseamnă că e apreciat. Sper să nu vină valul să-și rupă gâtul. Pentru că-s mulți așa. Mediatizarea e mare, simte presiunea. Știe ce responsabilități are, dar numai așa poate ajunge sus, așa cum vrea Gigi Becali. Apropo, știți care e rugămintea mea față de voi? 

- Vă rog! 
- Îi transmit prin voi o invitație la Liceul Tehnologic Nucet. Să ne cunoască mai bine. Avem 50 de hectare de teren arabil, avem fermă. Noi întreținem fotbalul numai din fermă. Ne trebuie cam 60.000 - 70.000 de lei pentru a ține 4 echipe în campionat: arbitraj, transport, legitimații, ambulanță. Tot! Cheltuielile din fotbal se întrețin de la fermă. Dacă scârțâie ferma, o face și fotbalul. De asta îl aștept cu nerăbdare pe domnul Becali la noi. 

- Cum s-a remarcat Octavian? 
- În competiție. Pentru asta strângem bani. Îi ducem peste tot. Am fost și la Cupa Hagi Danone. Peste tot! E mort domnul profesor să se ducă la competiții cu ei. I-a scos în lume. Avem, n-avem bani, mergem! Găsim! Nu avea nici 12 ani când l-a luat Regal Sport de la noi. Toți l-au văzut cât e de bun. Au și profitat de o chestiune de regulament de la acea vreme, când părinții decideau totul pentru copil până la vârsta de 12 ani. Noi nu avem acord de transfer la Tavi. Vom beneficia doar de acea clauză de solidaritate dacă îl va ajuta Dumnezeu și va fi transferat pe o sumă mare. 

- Ați mai dat un copil la Craiova, pe David Ciolacu spuneați. Luați ceva pe el? 
- Craiova a fost un club foarte cinstit. A venit cu două variante. Să ne dea grila, și aici încheiam discuția, sau să negociem. Am făcut Consiliu de Administrație să vedem care e varianta mai bună. Am negociat. Și aici luăm bani în funcție de cât joacă, de ce face. Știm ce-am crescut, așa că mergem pe varianta asta. 

- Tavi apare, într-o poză pe care ne-ați arătat-o, alături de președintele FRF, Răzvan Burleanu. Mai știe dânsul că a fost pe aici? 
- I-am dat un mesaj. I-am trimis poza și l-am întrebat dacă își mai aduce aminte de anul 2016, când a fost la un turneu aici. I-am zis: „Între dumneavoastră și antrenor este Octavian Popescu. Așa se scrie istoria". A răspuns. Probabil că nu i-a venit să creadă: „Aș fi bucuros dacă s-ar pregăti cu seriozitate și să ajungă în echipa națională și să câștigăm cu el la U19". Un lucru extraordinar! 

- Aveți și următorul Octavian? 
- Cum să nu? E chiar urmașul lui. E fratele său! Vreți să vi-l arăt? (n.r îl cheamă de la oră) Ce ziceți? Seamănă? E Octavian tot! Ascultați-mă, e și mai ambițios. Vrea să fie șeful clasei, căpitan de echipă, lider peste tot. Are și mai mult tupeu.

Directorul Constantin Gherghe, alături de fratele lui Octavian Popescu

Directorul Constantin Gherghe, alături de fratele lui Octavian Popescu

„Avem panoul cu Țigănașu la intrare, vreau să fac și cu Octavian. Curând! Vreau să umplu pereții cu toți cei pe care-i avem în activitate" 

„Toți copilașii sunt mândri după apariția lui Octavian Popescu. A apărut o emulație fantastică. Vom merge toți să-l vedem pe stadion atunci când vom putea. Și eu cu ei" 

- Constantin Gherghe, director Liceul Tehnologic Nucet

FOTO+VIDEO. Reportaj GSP în satul natal al lui Octavian Popescu, perla FCSB crescută din grâu și porumb

Citește mai multe știri din Liga 1:

Justin Ștefan, atac cu talpa la Răzvan Burleanu: „Mă sperie! Băi, hopa!”Un meci din Liga 1, în pericol de amânare » 5 cazuri de COVID-19 la echipă

Dosarul în care Alex Bodi este acuzat de trafic de proxenetism. Anunțul făcut acum despre Bianca Drăgușanu

Libertatea

Playtech: Ramona Gabor, UMILITĂ grav de Oana Zăvoranu. Bruneta le-a arătat fanilor cum sunt mințiți din Dubai VIDEO
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă