VIDEO Doi urşi au intrat azi pe pârtiile de schi din Predeal. Doar prezenţa unuia dintre ei a fost sesizată jandarmilor

2 luni in urmă 3

Doi urşi au fost surprinşi, marţi, pe pârtiile din staţiunea Predeal, însă doar în cazul unuia dintre aceştia schiorii aflaţi la faţa locului au sesizat prezenţa lui prin apel la 112, a informat IJJ Braşov.

Unul dintre urşi a fost văzut şi filmat pe pârtia Subteleferic, iar prezenţa acestuia a fost sesizată la 112 de către o persoană aflată în teleschi.

„Apelul a venit din partea unei persoane care se afla în teleschi şi ne-a relatat că nu erau alte persoane în apropiere (care să fie în pericol), iar ursul a traversat pârtia. Echipajul nostru a ajuns în aproximativ 2-3 minute la locul respectiv (deoarece erau în apropiere la un eveniment sportiv). Colegii noştri nu au mai găsit ursul în locul respectiv şi au verificat împrejurimile, dar nu l-au observat. Am sesizat instituţiile abilitate pentru relocare”, a precizat Ioan Zaharia, purtătorul de cuvânt al IJJ Braşov.

Un al doilea urs ar fi fost observat şi filmat pe Pârtia Cocoşul, însă în acest caz nimeni nu a sesizat prezenţa lui la 112, imaginile ajungând, însă, în mediul online.

„Filmarea e de pe Pârtia Cocoşul, pentru care nu am avut nicio solicitare (nici apel 112 şi nici sesizarea patrulei din Predeal). Dacă aflăm despre o astfel de situaţie, categoric ne sesizăm. Din punctul meu de vedere, e foarte curios că nimeni din cei de acolo nu a apelat 112!”, a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Braşov.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă