VIDEO Doi pui gemeni de panda şi-au făcut debutul la grădina zoologică din Tokyo

4 zile in urmă 12

Doi pui gemeni de panda, masculul Xiao Xiao şi sora Lei Lei, şi-au făcut miercuri debutul la grădina zoologică din Tokyo, însă vor putea fi vizitaţi doar trei zile, din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19, informează Associated Press, citată de News.ro.

Gemenii s-au născut la Ueno Zoo din Tokyo în luna iunie 2021.

Într-o înregistrare video publicată de zoo, ei apar stând spate în spate într-un copac, jucându-se cu bambus, în timp ce vizitatorii pot fi auziţi spunându-se „kawaii” (drăguţ, n.r.).

Gemenii, care aveau dimensiunea unei palme şi culoarea roz atunci când s-au născut, cântăresc acum aproape la fel de mult ca un bebeluş şi au blana negru cu alb. Se bucură să urce în copaci şi se joacă împreună, a transmis grădina zoologică.

În pregătirea debutului public, ei au fost mutaţi împreună cu mama lor într-un spaţiu comun, unde au fost expuşi la sunete de la un radio, pentru a se obişnui cu zgomotul şi vocile vizitatorilor.

Grădina zoologică a fost închisă de marţi, din cauza noului val de infectări cu SARS-CoV-2 în Japonia, şi acum va fi deschisă doar până vineri pentru a-i prezenta pe panda.

Grupuri de câte şase persoane au permisiunea de a intra în spaţiul dedicat lor, iar acestea pot rămâne aici un minut. Vizitele sunt limitate la două ore, dimineaţa.

Aceste animale trăiesc în principal în pădurile de bambus din regiunea chineză Sichuan.

China a împrumutat, multe decenii, exemplare de panda. Toate, inclusiv cele născute în străinătate, trebuie să revină Chinei într-un anumit interval. Sora mai mare a gemenilor, Xiang Xiang, născută la Ueno Zoo în 2017, va fi trimisă înapoi în luna iunie.

În sălbăticie, în China, există aproximativ 1.800 de panda şi aproximativ alte 500 de exemplare, în captivitate – în grădini zoologice şi rezervaţii, cele mai multe aflându-se în ţară.

Sursa foto: Captură video – YouTube / ANNnewsCH

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă