VIDEO | Deținut evadat de pe un șantier din Timișoara, prins după aproape doi ani în timp ce fura de la un depozit din București

1 lună in urmă 2

Ion Murariu, un deținut încarcerat pentru furt, a evadat în vara lui 2019 de pe un șantier din Timișoara. El a fost prins de agenții de pază de la BGS aproape doi ani mai târziu, în noaptea de duminică spre luni, când dădea atacul la un Remat din Berceni.

Deținutul Ion Murariu era încarcerat la penitenciarul din Arad, pentru furt calificat. În vara lui 2019 lucra pe un șantier din Timișoara, de unde a reușit să fugă. A fost căutat săptămâni întregi de forțele de ordine din Timișoara și Arad, dar fără succes. 

Și-a văzut de viață, iar în urmă cu două zile a vrut să mai dea un atac, la un Remat din Berceni, în București. Adică, un punct de colectare al autoturismelor casate și materiale din aluminiu, cupru, alamă și altele materiale.

Numai că obiectivul era păzit de BGS și monitorizat printr-un sistem video inteligent. În noaptea de duminică spre luni s-a terminat iarăși libertatea pentru Ion Murariu. <br>

Prins de agenții BGS

„S-a întâmplat la un obiectiv de-al nostru, la Remat, Berceni, care este monitorizat printr-un sistem inteligent video și pază umană. La ora 2 și 18 minute noaptea, individul a escaladat gardul și, cu ajutorul sistemului, în dispecerat s-a produs o alarmă. A fost atenționat inițial, prin portavocea gestionată prin dispecerat, că se află pe o proprietate privată și urmează să pătrundă prin efracție. I s-a spus să părăsească zona. Nu l-a interesat, și-a văzut de drum, a spart un geam și a mers în depozitul Remat. În două-trei minute au ajuns echipajele de intervenție”, a declarat, pentru Libertatea, directorul BGS, George Duminică.

Ion Murariu apucase să pună mâna pe câteva dispozitive electronice și pe o sumă de bani. A încercat să fugă, dar a fost prins imediat după ce a sărit gardul de un agent de pază. A fost chemată poliția, iar la secție s-a aflat că individul este chiar deținutul evadat de pe șantierul din Timișoara.

Deținutul evadat va sta acum și mai mult timp după gratii. Fusese inițial condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă