VIDEO Demolare spectaculoasa a fostului turn de apa de pe platforma industriala Pehart din Sebes

1 lună in urmă 17

O demolare spectaculoasa a avut loc la sfarsitul anului trecut in incinta fabricii Pehart din Sebes. Turnul de apa folosit in urma cu zeci de ani a fost pus la pamant pentru a face loc unei noi investitii.

Demolarea controlata a avut loc in 23 decembrie 2020, cu ajutorul explozibililor amplasati la baza turnului. Momentul a fost filmat cu mai multe camere si facut public de reprezentantii companiei.

In locul turnului, societatea va construi o hala noua si linii de productie.

"La final de an Pehart anunta cu mandrie un nou plan de dezvoltare pentru fabricile din Dej si Petresti. Cu ajutorul unui imprumut sindicalizat de 51 de milioane de euro vom investi in noi facilitati de productie, in echipamente moderne si vom crea noi locuri de munca pentru comunitatile locale", au scris pe reprezentantii firmei, pe contul de Linkedin. Potrivit acestora, o parte din credit va merge in investitia de la Sebes.

Fabrica de hartie din Sebes a fost infiintata in 1837 si a devenit, in 1912, cel mai mare producator de hartie. Grupul Pehart ocupa in prezent aproximativ 10% din piata produselor de hartie din Romania.

Citeste si:
Un roman a gasit la groapa de gunoi din Aiud o sticla plina cu bijuterii din aur. Ce a patit barbatul care a impartit cu larghete comoara


Citeste mai multe despre demolare turn apa Sebes pehart Alba

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă