VIDEO | Criminalul din Onești amenința pe Facebook acum trei ani: „Cu armă de foc voi face și eu dreptate!” A ucis doi nevinovați cu o sabie și un cuțit

2 luni in urmă 1

Gheorghe Moroșan se numește bărbatul care a ucis doi oameni nevinovați luni seara, la Onești, după ce i-a ținut ostatici, legați la mâni, mai multe ore, într-un apartament din oraș. Ziarul de Bacău relatează că bărbatul în vârstă de 68 de ani a anunțat în urmă cu aproape 3 ani că își va face singur dreptate.

În filmarea postată pe contul de Facebook pe 29 octombrie 2018, Gheorghe Moroșan vorbește despre pierderea apartamentului și modul în care a fost silit să plece din casă. El spune că era în Germania când un executor judecătoresc a venit împreună cu jandarmii, ca să-l evacueze.

Bărbatul afirmă că fiica lui a fost amenințată de unul dintre jandarmi, cu pistolul la cap, să iasă din casă. Apoi, Moroșan povestește că nu a văzut vreodată vreun act definitiv de executare silită și că din 2010 de când a fost dat afară el și familia lui nu a putut să-și recupereze vreun bun, iar acum casa e complet goală.

La finalul înregistrării de peste 8 minute bărbatul spune: „Familia mea a fost amenințată cu armă de foc. Dacă nu se lămurește această situație, cu armă de foc voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă, nu glumesc! Iar dacă vreți, luați măsuri, iar dacă nu, o să vă lămuresc, o să luați mai târziu.”

A legat muncitorii, apoi i-a tăiat cu o sabie și un cuțit

Luni, în jurul prânzului, bărbatul ar fi aflat că doi muncitori, electricieni, sunt la apartamentul pe care l-a deținut și a intrat cu forța peste ei. Le-a legat mâinile cu coliere de plastic, apoi a amenințat că îi omoară. Mai multe ore a stat cu ei pe balcon și a negociat cu polițiștii, având fel de fel de cereri.

La un moment dat, când forțele de poliție au spart ușa și au intrat peste el, i-a tăiat pe cei doi bărbați de 36 și 52 de ani, nevinovați, iar polițiștii l-au împușcat pe el. Una dintre victime a murit în apartament, a doua în drum spre spital.

Soția bărbatului a fost și ea reținută, fiind acuzată de complicitate la lipsire de libertate. A fost în apartamentul de deasupra celui în care soțul ei îi ținea ostatici pe muncitori, iar în geanta ei s-au găsit mai multe coliere de plastic.

Anchetă a Poliție Române, după dubla crimă de la Onești

Polițiștii care au intervenit la Onești sunt acuzați că au făcut-o prea târziu și au așteptat ordin ca să intre în apartament, în loc să ia cu asalt locația și să salveze ostaticii. Poliția Română a demarat deja o anchetă.

„Conducerea Poliției Române a dispus ca o echipă de specialiști, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgență în județul Bacău, pentru a verifica modul de intervenție la eveniment, anunță un comunicat.

Din echipa de verificare mai fac parte chestor de poliție Alexandru Scurtu, directorul S.I.A.S.-I.G.P.R., și comisar-șef de poliție Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al D.I.C.-I.G.P.R.

La finalizarea verificărilor, în funcție de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun, precizează comunicatul.”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă