VIDEO Contrabandă cu pietre semiprețioase: Peste 6 tone de chihlimbar, aduse ilegal din Ucraina

1 săptămână in urmă 17


O grupare specializată în contrabandă cu chihlimbar, care a introdus ilegal în România peste 650 de kilograme de pietre semiprețioase din luna martie și până acum, a fost destructurată în urma unei operațiuni a DIICOT, a anunțat miercuri, 17 noiembrie, Poliția Română, într-un comunicat de presă. Pietrele semipreţioase erau expediate în Polonia, Ungaria, Lituania şi Cehia.


În acest dosar, trei persoane au fost reținute de DIICOT pentru constituire de grup infracțional organizat și contrabandă, iar pe 13 noiembrie Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 de zile.


Potrivit procurorilor, în luna martie cei trei au constituit în România o grupare care a introdus ilegal din Ucraina în România, prin sustragerea de la controlul vamal, prin punctul de trecere a frontierei Siret, pietre semiprețioase de chihlimbar. Anchetatorii susțin că în perioada martie - noiembrie, membrii grupării au introdus ilegal în țară cantitatea totală de 5.151,56 de kilograme de chihlimbar.


https://www.youtube.com/watch?v=VS0Ozg61YPc

După introducerea în țară, marfa era depozitată de către liderul grupării, care, ulterior, o transporta și preda, în vederea expedierii, prin intermediul societăților de curierat și transport internațional, către destinatari din Polonia, Ungaria, Lituania și Cehia, sub forma unor colete poștale, cu greutăți cuprinse între 25 și 30 de kilograme, declarându-se, în mod nereal, că acestea ar conține diferite bunuri.


Pe 11 noiembrie, anchetatorii l-au prins în flagrant pe unul dintre membrii grupării, care avea asupra lui 75 de kilograme de chihlimbar brut provenit din contrabandă. Tot atunci, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO, au făcut patru percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov şi Suceava, în urma cărora au fost descoperite aproximativ 584 de kilograme de pietre semipreţioase.


De asemenea, a fost aplicată măsura sechestrului asigurător asupra a 2.000 de euro și 600 de lei, fiind ridicate totodată, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri, telefoane mobile și un laptop.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă