VIDEO Conductă care deversează apă direct în Lacul Morii, descoperită de șeful Gărzii de Mediu: "Am luat mostre pentru laborator"

1 lună in urmă 2

„Vom afla luni de ce conducta deversează în Lacul Morii ape care normal trebuiau să ajungă la o stație de epurare”, a declarat noul Șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. Acesta spune că a luat mostre pentru a fi analizate în laborator, dar că „laboratorul mobil al Apelor Române nu lucrează în weekend”. Conducta a fost sigilată în urmă cu câteva zile de către autorități, însă sâmbătă după-amiaza aceasta fusese deblocată.

„Mirosul e puternic, la fel că și poluarea și tind să cred că sunt ape menajere de la construcțiile din proximitate, racordate ilegal la o conducta de ape pluviale aparțînând Comunei Chiajna. Am luat o mostră pentru laborator, urmând că în săptămâna viitoare să aflăm și conținutul care ne umple aerul și ne poluează răul Dâmbovița. Vom află și poziția Primăriei Chiajna și cuantumul amenzii”, a scris Octavian Berceanu pe Facebook.

„Conducta a fost sigilată de câteva zile de către Apele Române, dar cineva a muncit că să facă posibilă deversarea ilegală. Din păcate am aflat că laboratorul mobil al Apelor Române nu lucrează în weekend”, a mai declarat șeful gărzii de Mediu.

CITEȘTE ȘI:

Noul șef al Gărzii de Mediu povestește cum a fost bătut de oameni care aruncau gunoi într-o zonă destinată împăduririiPoluarea pe care nu o poate combate nici Garda de Mediu, nici Poliția sau Jandarmeria. Șeful Gărzii de Mediu: Care e opinia ta, domnule Ionescu cu încălzirea casei cu sobă și prea puțini bani să-ti cumperi centrală electrică?
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă