VIDEO Cinci mașini au ars complet într-o parcare din Galați/ Focul a fost pus intenționat, poliția a deschis anchetă

6 zile in urmă 20

Pompierii au stabilit că incendiul din noaptea de marţi spre miercuri care a cuprins cinci maşini dintr-o parcare din Galaţi a fost provocat intenţionat. Ancheta a fost preluată de Poliţie, transmite News.ro.

Incendiul a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri într-o parcare de pe strada Brăilei din Galaţi. Cinci maşini parcate au fost cuprinse de foc, din senin, iar flăcările erau atât de mari, încât alimentate de vânt, riscau să producă pagube şi la blocul din imediata apropiere.

La faţa locului s-au deplasat mai multe efective de pompieri cu autospeciale care au avut nevoie să încarce apă de mai multe ori dată fiind amploarea incendiului.

Când au ajuns pompierii la faţa locului, incendiul se manifesta cu violenţă la 4 maşini cu pericol de propagare la altele. Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite, fiind afectată şi o a cincea maşină în proportie de 70 la sută prin radiaţie termică”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, colonel Eugen Chiriţă.

După ce au stins incendiul periculos, pompierii au stabilit şi cauza. Cineva a dat foc intenţionat uneia dintre maşini iar flăcările s-au propagat la celelalte. Ancheta a fost preluată de Poliţia Galaţi.

„Din primele cercetări cauza probabilă a incendiului este acţiunea intenţionată, folosirea cu intenţie a sursei de aprindere şi a combustibilului pentru a genera incendiul”, a mai declarat col. Eugen Chiriţă.

Poliţiştii urmează să stabilească cine a provocat incendiul dar şi ce a determinat acest gest extrem.

Surse din cadrul anchetei susţin că focul ar fi fost pus în spatele uneia dintre maşini, la rezervor, iar de acolo combustibilul s-a scurs către celelalte maşini care au fost cuprinse rapid de foc.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă