VIDEO Cîmpeanu despre orele de sport în școli: Eu aș vrea să creștem de la o oră la două ore pe săptămână / În ciclurile primar și gimnazial sunt deja câte două ore pe săptămână

2 luni in urmă 38

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/07/Sorin-Cimpeanu-gov-ro-iulie-e1628144879717.jpeg
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus într-un interviu la Realitatea Plus, săptămâna aceasta, că vrea să mărească numărul orelor de educație fizică și sport în școlile din România: „Eu aș vrea să creștem de la oră pe săptămână la două ore pe săptămână”, a declarat acesta.

Declarația vine în contextul în care deja există câte două ore de educație fizică și sport pe săptămână la clasele primare și la gimnaziu, potrivit planurilor-cadru în vigoare.

Moderator: „O rugăminte din partea tuturor: pentru că am pățit ce am pățit, rușinea rușinilor la Olimpiadă. Toată lumea vrea mai multe ore de sport”.

Sorin Cîmpeanu: „Eu aș vrea să creștem de la oră pe săptămână la două ore pe săptămână”.

Potrivit planurilor-cadru pentru învățământul gimnazial, la disciplina Educație Fizică și Sport sunt alocate două ore pe săptămână. Pentru învățământul primar, situația este aceeași, deoarece elevii au în programă tot două ore pe săptămână. La liceu, majoritatea filierelor au câte o oră pe săptămână.

În luna martie a anului acesta, Sorin Cîmpeanu anunța că planurile cadru pentru liceu, clasele IX-XII, cele care stabilesc disciplinele și numărul de ore alocat acestora, vor fi gata în toamna aceasta și ar urma să intre în vigoare de anul viitor.

Prin amânarea acestor planuri-cadru elevii care intră în toamnă în clasa a IX-a vor face ore după vechile planuri-cadru. Se întrerupe astfel ciclul actual de schimbare curriculară început în 2012, ajuns acum la clasa a VIII-a.

Foto: gov.ro

Articolul VIDEO Cîmpeanu despre orele de sport în școli: Eu aș vrea să creștem de la o oră la două ore pe săptămână / În ciclurile primar și gimnazial sunt deja câte două ore pe săptămână apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă