VIDEO Chinezii aflați în carantină în orașul Xi'an recurg la troc din cauza crizei de alimente: Țigări pentru varză sau telefoane în schimbul unui pachet de orez

2 săptămâni in urmă 29

Unii locuitori din orașul Xi'an, aflat în carantină pe fondul pandemiei de Covid-19, au ajuns în situația de a face troc din cauza lipsei de alimente. Rămași fără provizii și neputând ieși din case, oamenii oferă țigări pentru o ...varză.

Imaginile publicate pe platforma Weibo surprind imaginile trocului care are loc de câtvea zile: în schimbul produselor alimentare, chinezii oferă țigări sau chiar gadgeturi.

În jur de 13 milioane de oameni au intrat în carantină în orașul Xi'an de la 23 decembrie, doar un membru al familiei având dreptul să iasă la cumpărături la un anumit interval de timp pentru a procura cele necesare traiului zilnic, amintește BBC.

În ultimele zile, foarte mulți locuitori ai orașului au început să se plângă de situația creată pe rețelele sociale.

Autoritățile au distribuit alimente gratuite gospodăriilor, însă, chiar și așa, unii spun că proviziile s-au epuizat sau încă nu au ajuns și la ei.

Țigări pentru varză, detergent de vase pentru mere sau dezinfectant pentru legume. Cam așa arată trocul, potrivit postărilor video de pe platforma socială locală.

Într-un video, cineva este surprins oferind o consolă Nintendo pentru un pachet de tăiței și două chifle calde.

"Oamenii fac schimb de produse între ei în același bloc, pentru că nu mai au suficiente alimente și nu mai au ce mânca”, explică un rezident pentru RFA News.

Un alt bărbat dă la schimb un telefon și o tabletă pentru ceva orez.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă