VIDEO. Ce explicații dă Florin Cîțu după ce a fost văzut discutând cu liderul AUR, George Simion

1 lună in urmă 30

Florin Cîțu, președintele PNL, a fost văzut sâmbătă discutând cu liderul AUR, George Simion. S-a întâmplat în Parlament, unde liderul liberal a venit împreună cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, care și-a depus lista miniștrilor și programul de guvernare, deși în continuare nu are sprijin suficient pentru ca acest cabinet să fie instalat la Palatul Victoria.

În aceste condiții, jurnaliștii au suspectat că Florin Cîțu ar fi discutat cu George Simion despre eventuală susținere AUR a guvernului minoritar PNL-UDMR. L-au întrebat despre aceasta, însă premierul demis a fost evaziv și susține că discuția a fost despre un spital.

Jurnaliști: O să voteze AUR Guvernul?

Florin Cîțu: Nu știu, întrebați-i pe ei!

- V-am văzut venind împreună.

- Ne-am întâlnit pe scări.

- Ați avut o discuție în acest sens?

- Nu, am vorbit despre un spital. Despre donații, despre banii pentru un spital... Dar, dacă vor să voteze, să voteze!

- Dar le-ați cerut voturile celor de la AUR?

- Nu, n-am avut nicio discuție despre voturi.

- Cum credeți că veți mai primi totuși niște voturi, dle. Cîțu, în condițiile în care este o anchetă penală după moțiunea de cenzură?

- ...La rândul său, premierul desemnat Nicolae Ciucă a făcut apel ca toate forțele politice să-l sprijine, să facă un efort de responsabilitate în această criză.

Întrebat dacă i-a cerut clar lui Florin Cîțu un mandat pentru a putea coopta USR și PSD la guvernare, dar a fost refuzat, Nicolae Ciucă a spus, avându--l pe Florin Cîțu alături, că a discutat despre aceste soluții fără a cere ceva anume.  „Am cerut ce era cuprins în mandat”, a insistat Nicolae Ciucă.

Întrebat care este părerea lui despre negocierile cu PSD, în condițiile în care Florin Cîțu spunea că cine negociază cu PSD negociază împotriva poporului român, Nicolae Ciucă a reamintit că în momentul în care a primit mandatul a spus că va negocia cu toate forțele politice responsabile, pentru a veni în ajutorul României. 

Audierea miniștrilor propuși de Nicolae Ciucă va avea loc marți, respectând exact același program după care au fost audiați și miniștrii propuși de fostul premier desemnat Dacian Cioloș. Miercuri va avea loc votul de învestitură, iar Nicolae Ciucă spune că va încerca să obțină o majoritate pe care matematic, însă, nu o are. 

USR a spus sâmbătă, prin vocea președintei Senatului, Anca Dragu, că în negocierile cu PNL „situația pare ireconciliabilă” și nu va susține guvernul lui Nicolae Ciucă, scenariul alegerilor anticipate fiind de preferat.

Citiți și: DOCUMENT. Ce măsuri propun PNL și UDMR în programul de guvernare al Cabinetului Ciucă

Editor : Luana Pavaluca

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă